Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ

9:11 π.μ.

Διήμερο σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε, μια ακόμη προσπάθεια του εκπαιδευτικού κινηματογραφικού ινστιτούτου StoryDoc που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, κινηματογραφιστές και σπουδαστές σκηνοθεσίας.

Όλοι οι διδάσκοντες είναι πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες και πολιτιστικοί ακτιβιστές από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Αλγερία, το Μαρόκο και την Παλαιστίνη και η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική. Κατά την διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστούν οκτώ ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και θα αναλυθούν από τους διδάσκοντες - εμπνευστές κάθε ταινίας η εμπειρία και τα συμπεράσματα από την δημιουργική περιπέτεια «Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ».
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις για την οργάνωση παραγωγής ντοκιμαντέρ από ομάδες νέων σε δύο προγράμματα του StoryDoc:


1) στο διεθνές πρόγραμμα «The Life of the Οthers - Η Ζωή των Άλλων».Το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα AnnaLindhFoundation έχει στόχο τη δημιουργία ταινιών τεκμηρίωσης από νέους, στις οποίες θα παρουσιάζεται η Ζωή των Άλλων εθνοτήτων, μειονοτήτων, θρησκευτικών ομάδων που ζουν σε κάθε χώρα στη Νότιο Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική (αναλυτικά http://www.storydoc.gr/Storydoc - activities/item/424 - The - life - of - the - others - Call - for - participants).Οι ταινίες θα προβληθούν σε 47 Ευρωπαϊκές και Αφρο - Μεσογειακές χώρες.

2) στο αθηναϊκό πρόγραμμα: «Ο τόπος μου 50 χρόνια πριν, 50 χρόνια μετά».Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ νέοι θα ανακαλύψουν γειτονιές, μνημεία, στέκια, ιστορίες, πρόσωπα και καλλιτεχνικά ρεύματα της Αθήνας από τη δεκαετία του 1960 ή θα διερευνήσουν και θα φανταστούν ποιάαπό όσα βιώνουμε σήμερα πρόκειται να ζήσουν τη δεκαετία του 2060 και με ποιο τρόπο.
Τις αιτήσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας μπορείτε να τις στέλνετε στο email: lampidou@storydoc.gr - Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013.
Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου: http://www.storydoc.gr
Ομήρου 16 - Αθήνα

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top