Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Mindthreat: «Τα νεοσύστατα εγχώρια σχήματα που παίζουν αυτή τη μουσική επειδή 'έχει πέραση’, το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταλήγουν να παίζουν τα ίδια και τα ίδια»

10:08 π.μ.

Metalcore σκηνή υπάρχει και στη χώρα μας και δίνει δυναμικό παρών. Λίγες ημέρες πριν από τη συναυλία τους μαζί με τους Trendy Hooliguns, τους Dreams To Let και τους Inveria, οι Mindthreat μίλησαν στο SawBiz.gr για το metalcore στην Ελλάδα, καθώς και για τα επικείμενα σχέδια τους!
Είστε ένα συγκρότημα με μόλις δύο χρόνια ζωής και 2 ΕPs. Συστηθείτε μας...
Καλησπέρα και από εμάς. Ακριβώς όπως ειπώθηκε είμαστε συγκρότημα δύο χρόνων με μόλις δυο EP, το Amidst your Bloodlines που κυκλοφόρησε το 2011 και το Where the lights are dead που κυκλοφόρησε το 2013. Το αξιοσημείωτο στη μικρή ζωή του συγκροτήματος είναι η συμμετοχή μας στο μεγαλύτερο Metal Festival του κόσμου Wacken Open Air του 2012, μοιραζόμενοι τη σκήνη με κάποια από τα πιο μεγάλα και πιο ιστορικά ονόματα στο χώρο της μουσικής μας.
Αν και τα τελευταία χρόνια στην χώρα παρατηρείται μια άνθηση σε πιο stoner rock σχήματα, εσείς μαζί ίσως με τους Trendy Hooliguns, φαίνεται πως αποτελείτε μια ελληνική metalcore μειονότητα. Κατά πόσο, αυτό έχει βάση και ποια είναι η άποψη σας για την εγχώρια σκηνή;
Το ότι παίζουμε metalcore σίγουρα δεν έχει βάση. Γενικότερα πάντως παρατηρείται μια τάση από πολλά νέα σχήματα να κλίνουν προς τη μόδα, που αυτή σήμερα είναι το metalcore ή κάτι παρεμφερές αυτού, μη δίνοντας σημασία στον πραγματικό λόγο ύπαρξης μιας μπάντας. Φυσικά στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές αξιόλογες metalcore μπάντες οι οποίες έχουνε προσφέρει πολλές καινοτομίες στο μουσικό στερέωμα. Όμως τα νεοσύστατα εγχώρια σχήματα που παίζουν αυτή τη μουσική επειδή «έχει πέραση», το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταλήγουν να παίζουν τα ίδια και τα ίδια, χωρίς καμία έμπνευση και μουσική κατάρτιση. Πολλοί από αυτούς ενδεχομένως να μην έχουν ή να μην είχανε ποτέ καμμία σχέση με το metal (!). Στην περίπτωση που κάποιο συγκρότημα από όλα αυτά καταφέρει κάτι παραπάνω από το να κάνει live μποστά σε φίλους του κάθε Σάββατο στο πιο τελειωμένο club της Αθήνας, είναι σίγουρο ότι μέσα σε πολύ μικρο χρονικό διαστημα θα ξεχαστεί σαν να μην υπήρξε ποτέ !


Ποια συγκροτήματα θα λέγατε πως απότελούν την πηγή των επιρροών σας;
Ο καθένας μας εχει πάρα πολλές επιρροές (και πολλές από αυτές δεν ανήκουν στο χώρο του μέταλ) και αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε ένα συγκρότημα γιατι έτσι υπάρχει πληθώρα ιδεών τόσο για τη σύνθεση των κομματιών όσο και από θέματα άλλης φύσεως τα οποία συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη μας.
Πιστεύετε πως θα υπάρξει ποτέ ένας ελληνικός πυρήνας metalcore οπαδών, όπως φαίνεται να συμβαίνει στην Μ. Βρετανία;
Ήδη υπάρχει μεγάλος πυρήνας οπαδών αυτής της μουσικής στη χώρα μας, απλά υπάρχει πιθανότητα πολλοί από αυτούς να μην ξέρουν καν το λόγο. Σύμφωνα με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω κάτι το οποίο γίνεται λόγω κινήματος μόδας δεν έχει ουσιώδη λόγο ύπαρξης και ξεχνιέται πολύ σύντομα. Άρα δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν κάποια στιγμή που θα έρθει στο προσκήνιο κάποιο άλλο ρεύμα, πολλοί πιστοί του είδους αλλάξουν πεζοδρόμιο από τη μια στιγμή στην άλλη.
alt
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την αξιοσημείωτη συμμετοχή σας στο Wacken Open Air στη Γερμανία. Πόσο νωπές είναι οι αναμνήσεις σας από τότε;
Όσα χρόνια και να περάσουνε αυτή η συναυλία θα είναι πάντα χαραγμένη στο μυαλό μας και στην ψυχή μας, διοτι εκτός από ένα δυνατό και μεγάλο show στο εξωτερικό μπροστά σε τεράστιο κοινό, δεν παύει να είναι το πρώτο της ζωής μας με όλα αυτά που μόλις προαναφερθήκανε. Σίγουρα όσο θα περνούν τα χρόνια αυτές οι αναμνήσεις θα είναι ολο και πιο θολές αλλα θα παραμένουν πάντα έντονες.
Πιστεύετε πως θα μπορούσαμε να δούμε και στην Ελλάδα κάτι το ανάλογο σε φεστιβαλικό επίπεδο;
Σε καμία, μα καμία περίπτωση. Ούτε η οικονομική δυνατότητα υπάρχει, ούτε η οργάνωση και φυσικά ούτε οι υποδομές. Ας μην ξεχνάμε οτι αυτό το φεστιβάλ εδρεύει στη χώρα η οποία έχει πιθανότατα τη μεγαλύτερη και πιο δυνατή μουσική βιομηχανία.
Στην φετινή σας συναυλία μαζί με τους Dimlight, παρατήρησα πως όλοι φοράγατε άσπρα περιβραχιόνια. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που το κάνετε αυτό;
Στις μέρες μας οι άνθρωποι δέχονται μια καταρρακτώδη πληροφόρηση και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής δρά αρνητικά. Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι όλο αυτό είναι επιτηδευμένο. Όλοι είμαστε θύματα αυτής της πληροφόρησης, και εμείς και εσείς και οι πάντες. Έτσι, φορόντας τα περιβραχιόνια συμβολίζουμε το νοητικό θάνατο που επικρατεί γύρω μας.
MINDTHREAT_27
Ποια είναι τα άμεσα σχέδια για το μέλλον των MindThreat; Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε ένα πιο ολοκληρωμένο ντεμπούτο άλμπουμ μήπως;
Σίγουρα κάθε συγκρότημα που θέλει να κάνει κάτι σοβαρό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς ολοκληρωμένο δίσκο. Σαφώς σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε μια πλήρη δουλειά, όμως δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε το πότε. Στα άμεσα πλάνα μας πάντως είναι να επικεντρωθούμε στις εμφανίσεις μας και να βελτιώνουμε όλο και περισσότερο την απόδοσή μας.
Υπάρχει κάποιος ξένος καλλιτέχνης με τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί του σε κάποιο μελλοντικό τραγούδι σας;
Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε να συνεργαστούμε με πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα και φυσικά το να τα αναφερουμε από εδώ θα είναι άσκοπο. Πάντως σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι δεν κολλάμε στο είδος του εκάστοτε καλλιτέχνη που θα μας προτείνει ή θα του προτείνουμε κάποια συνεργασία.
Από το εξωτερικό έχετε λάβει κάποια απήχηση για την ως τώρα πορεία σας;
Όχι πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα πολύ θετικά ! Σε αυτό τον τομέα βοηθάει πάρα πολύ το διαδίκτυο καθώς μας φέρνει σε επικοινωνία με άτομα τα οποία δείχνουν ενδιαφέρον στο να ακούσουν κάτι καινούριο. Ακόμα και αυτό όμως θέλει κυνήγι.
alt
Υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάποια περιοδεία εκτός Ελλάδας;
Σκέψεις πάντα υπάρχουν, αλλα δυστυχώς απέχει πολύ η σκέψη από την πράξη. Μια περιοδεία εκτός Ελλάδος συνεπάγεται πολλά πράγματα τα οποία είναι ανώφελο να εξηγήσουμε από εδώ.
Σε λίγο καιρό (στις 8 Σεπτεμβρίου), αναμένεται να εμφανιστείτε μαζί με τους Trendy Hooliguns στο Κύτταρο. Τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από εσάς σε εκείνη την βραδιά;
Ότι μπορεί να περιμένει πάντα κάποιος από εμάς στις εμφανίσεις μας. Όσοι μας παρακολουθούν συχνα, ξέρουν οτι δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να απόδοθεί μια άξια εμφάνιση με πολλή ενέργεια και πάθος. Ανεξαιρέτως το μέρος, τον κόσμο και την πόλη, κάθε live για εμας έχει την ίδια αξία και γι’αυτό ακριβώς το λόγο το αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο.
Ο επίλογος είναι δικός σας…
Ευχαριστούμε πολύ το SawBiz.gr για αυτή τη συνέντευξη, σας περιμένουμε όλους στο πρώτο live της σεζόν, 8 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο !

Επιμέλεια: Πέτρος Μελίδης

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top