Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η οnline μουσική πλατφόρμα Spotify στην Ελλάδα

6:43 π.μ.


Του Θοδωρή Κανελλόπουλου

Την τελευταία δεκαετία ο τρόπος που ακούμε μουσική πέρασε από πολλά κύματα. Οι πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρίες συρρικνώνονταν, οι καλλιτέχνες έβγαζαν όλο και λιγότερα χρήματα από τη δουλειά τους και περίμεναν τις ζωντανές εμφανίσεις για να ζήσουν, το YouTube από ένα site που θα είχε βίντεο με γατάκια, trailer ταινιών, ανεβασμένα βίντεο από κινητό και κάποια τραγούδια έγινε το νούμερο ένα site στον κόσμο του ίντερνετ στην μετα-μιλένιουμ εποχή.


Οι ταχύτητες στο ίντερνετ αυξήθηκαν με καταπληκτικά γρήγορα ρυθμό που ως αποτέλεσμα είχε ο ακροατής να μπορεί να “κατεβάσει”, να έχει δηλαδή στον υπολογιστή του ό,τι ήθελε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Η πειρατεία διογκωνόταν. Οι καταναλωτές πλέον μπορούσαν να μην πληρώσουν για κάτι που άμεσα θα το είχαν δωρεάν και οι δισκογραφικές δεν ήθελαν να πάρουν το ρίσκο μιας κυκλοφορίας με αβέβαιες πωλήσεις. Οι μικρές ανεξάρτητες δισκογραφικές ήταν πάντα μόνες σε αυτό το μεγάλο οικονομικό παιχνίδι και έτσι συνέχισαν να πορεύονται. Μόνες με όραμα και αγάπη για αυτό που έκαναν χωρίς να περιμένουν ντε και σώνει να βγάλουν μια κυκλοφορία που θα τους αλλάξει το οικονομικό στάτους. Στις δισκογραφικές στη χώρα μας τουλάχιστον έτσι λειτουργούσαν τα πράγματα.
Και κάπου εκεί έρχεται το Spotify. To Spotify είναι νόμιμο streaming μουσικό start up που δίνει τη δυνατότητα στον ακροατή να χαρεί τη μουσική που αγαπά δωρεάν, νόμιμα και γρήγορα κατευθείαν στον υπολογιστή του, στην καλύτερη δυνατή ποιότητα.
Δεν θα αλλάξει τον τρόπο που ακούει ο καθένας μουσική. Απλά αυτή η υπηρεσία ψηφιακής μουσικής κάνει τα πάντα ώστε όλα τα τραγούδια που έχει να είναι άμεσα διαθέσιμα προς ακρόαση. Στόχος και σκοπός της εταιρίας είναι να μαζέψει όλη τη μουσική του κόσμου στην υπηρεσία της για να τ’ ακούει ο κόσμος.
Η λειτουργία του είναι πάναπλη, αφού ανοίγεις το site, κάνεις ένα απλό log in, πατάς play και voila. Ένας ολόκληρος μουσικός κόσμος 20 εκατομμυρίων τραγουδιών έχει ανοίξει μπροστά σου.
Οι “πειρατικές” μέρες δεν τελείωσαν αλλά η εταιρία προβλέπει πως μέσω του Spotify θα μειωθεί. Το Spotify είναι μεν δωρεάν, ωστόσο με 6 ευρώ το μήνα μπορείς να γίνεις premium user και να ακούς τραγούδια ανά πάσα ώρα και στιγμή -τόσο στον υπολογιστή όσο και στο smartphone σου ακόμα κι όταν είσαι offline. Μέχρι στιγμής έχει περίπου 20 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως,  εκ των οποίων τα 5 εκατομμύρια κάθε μήνα δίνουν το κάτι τις τους στην σουηδική εταιρία. Το νούμερο αυτό αναμένεται να πολλαπλασιαστεί σε βάθος λίγου χρόνου.
Στην Ελλάδα είναι ελεύθερο από χτες και αποτελεί το νέο μας κόλλημα.
- See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.politismos&id=86#sthash.HWv7I96T.dpuf

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top