Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τζαζ, ρυθμ εν μπλουζ, τενόροι και μπουζούκια

10:48 π.μ.

Mουσική,  συγκροτήματα και σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελούν τους άξονες του ανανεωμένου προγράμματος που παρουσιάζει εφέτος το τζαζ κλαμπ Half Note.

Ως και τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στη σκηνή του θα βρίσκονται οι Ray Collins' Hot-Club, οι οποίοι θα μας παρασύρουν με ένα swing - rythm' n' blues πάρτι. Από αυτή την Κυριακή 5 του μήνα και κάθε Κυριακή έρχονται οι δίδυμοι τενόροι Duo Fina με τη γεμάτη μουσική και χιούμορ παράσταση «Δύο τενόροι στα μπουζούκια». Στις 8 και 15 Οκτωβρίου το Half Note θα μας μεταφέρει στη Σεβίλλη με αυθεντικό flamenco. «De triana vengo..!» από τον Aντόλφο Βένγκα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στις 10-13 Οκτωβρίου ο μάγος του τσέλου Ζακ Μορελενμπάουμ με τη σύζυγό του Πόλα  και τους Samba Cello Trio έρχονται από τη Βραζιλία για ένα αφιέρωμα στον θρυλικό συνθέτη και δημιουργό της bossa nova Toμ Τζόμπιμ. Και έπειτα, έρχεται η... «Ωρα των Τρελών» με την Αρλέτα και τον Λάκη Παπαδόπουλο.
Από Πέμπτη 9 και κάθε Πέμπτη, το νεογέννητο Μουσικό Σύνολο «Γ. Μαρκόπουλος» κάνει το ντεμπούτο του στο Half Note, με τραγούδια αγαπημένα - αλλά και κομμάτια που δεν ακούγονται συχνά ζωντανά - του μεγάλου συνθέτη και με τη συμμετοχή Φ. Πλιάτσικα (9 Οκτωβρίου), Μ. Μητσιά (16 Οκτωβρίου), Κ. Μακεδόνα (23 Οκτωβρίου), Μ. Τζουγανάκη (30 Οκτωβρίου). Οι Τρίτες έχουν και αυτές τη δική τους τιμητική στο Half Note. Ετσι, στις 7 Νοεμβρίου θα μας ταξιδέψει με τζαζ ρυθμούς το ελληνικό συγκρότημα The Walking Hats ενώ στις 21 Οκτωβρίου η Ζωή Τηγανούρια μας μυεί στο απόσταγμα των εμπειριών της με το «Inner Sound». Στις 24, 25, 26 και 27 Οκτωβρίου ο μεγάλος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς επιστρέφει στο Half Note για να μαγέψει και πάλι το κοινό με τη μοναδική μουσική του. Στο τραγούδι, ο Αντώνης Κυρίτσης. Λίγο προτού τελειώσει ο Οκτώβριος μια ιέρεια της τζαζ έρχεται στη σκηνή του Half Note: στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου, η ανεπανάληπτη Rene Marie - με το Quarteto της - θα μας καθηλώσει με την απίστευτη φωνή της.
Παρακάτω παρουσιάζουμε αναλυτικά κάποιες από τις παραπάνω παραστάσεις:
«Δύο τενόροι στα μπουζούκια», μουσική κωμωδία των αδελφών Τάκη και Γιάννη Φίνα (Duo Fina) κάθε Κυριακή για όλη τη σεζόν. Είσοδος από 10 ευρώ - Ωρα έναρξης: 18.30.
Οι δύο άνεργοι τενόροι της όπερας που αναζητούν την τύχη τους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αγαπήθηκαν και μπήκαν στις καρδιές όσων παρακολούθησαν τις παραστάσεις. Οι δύο καλλιτέχνες από τον Νοέμβριο του 2014 θα παρουσιάζουν τη νέα μουσική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Μουσική Γεωγραφία» ενώ για το διάστημα Δεκέμβριος 2014 - Ιανουάριος 2015 θα πραγματοποιήσουν σειρά συναυλιών με τη Γερμανική Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βόννης σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα 15 πόλεων της Κίνας.

De Triana Vengo 
Αυθεντικό flamenco από τη Σεβίλλη
Τετάρτη 8 και Τετάρτη 15 Οκτωβρίου
Ωρα έναρξης: 21.30
Είσοδος 10 (μπαρ) - 15 (τραπέζια)

Μετά τις εμφανίσεις του σε θέατρα σε Ιαπωνία, Αμερική, Ευρώπη, άρτι αφιχθείς από την περιοδεία του σε 28 πόλεις της Αγγλίας με τη νέα του παράσταση και τη συνεργασία του με την Κάρμεν Λινάρες στις παραστάσεις «Antologia de cante», μας χαρίζει ένα μοναδικό θέαμα στο Half Note. Κιθάρα, κρουστά, palmas, φωνή και σώμα, μαζί ή και χώρια, συντροφεύουν τα βήματα ενός άνδρα σε ένα ταξίδι στο πριν και στο τώρα στην πιο φλαμένκο γειτονιά του κόσμου.

THE WALKING HATS 
Χορεύοντας στους ρυθμούς της τζαζ
Τρίτη 7 Οκτωβρίου  
Είσοδος 10 ευρώ - Ωρα έναρξης: 21.30

Τα «Καπέλα που Περπατούν» είναι ένα καινούργιο δυναμικό κουιντέτο, ειδικά φτιαγμένο για προγράμματα που συνδυάζουν τη χορευτική αίσθηση και την εκλεκτότερη jazz - standards παράδοση των τελευταίων δεκαετιών. Επικεντρώνουν το παίξιμό τους στο μοντέρνο swing, αλλά και σε όλη εκείνη την πρώτη μυθική εποχή του swing, από τα προπολεμικά χρόνια μέχρι τα 70s. Η πρότασή τους χαρακτηρίζεται από σύγχρονες, ανάλαφρες, «γεμάτες» ενορχηστρώσεις που φέρνουν νέο αέρα στα παλιά, γνωστά, αγαπημένα θέματα. Η ουσία της μουσικής τους βρίσκεται στην κίνηση. Οπως λένε και οι ίδιοι: «Στα live των walking hats η πιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χορός!».


Μαρίζα Νειάδα: Φωνητικά.
Κωνσταντίνος Χειμαριός: Κιθάρα.
Γιώργος Βαρδάκης: Πιάνο.
Κώστας Πατσιώτης: Κοντραμπάσο.
Σεραφείμ Μπέλλος: Ντραμς.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top