Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το βίντεο έκθεσης του μουσείου Ορσε για τον Μαρκήσιο ντε Σάντ που προκαλεί σάλο στο Παρίσι

5:58 π.μ.

Μπορεί η έκθεση για τον Μαρκήσιο ντε Σάντ, που διοργανώνει το κορυφαίο μουσείο Ορσε στο Παρίσι, να μην έχει ανοίξει ακόμη τις πύλες της, αλλά το βίντεο για την προώθησή της, σίγουρα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς θεωρείται εξαιρετικά προκλητικό.
Το βίντεο που προκάλεσε σάλο και από πολλούς θεωρήθηκε καθαρά πορνογραφικό έργο – κάτι που η Liberation και άλλα σημαντικά έντυπα αρνήθηκαν, αποκαλώντας το απλώς προκλητικό-, σκηνοθετήθηκε από τους video artists David Freyomond και Florent Michel.
Σ΄ αυτό πρωταγωνιστούν δεκάδες γυμνά σώματα, αντρών και γυναικών, να κινούνται αργά σαν φίδια, να αγγίζονται, να συσπώνται και στο τέλος να σχηματίζουν το όνομα Sade. Οι σκηνές μπορεί να προκάλεσαν σοκ στου πουριτανούς, αλλά το κύμα συζητήσεων που ξεσήκωσαν, πέτυχε τους στόχους του: Η έκθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, προτού ακόμη ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό.
Την έκθεση με τον εύγλωττο τίτλο «Σαντ:.Επίθεση στον Ήλιο» επιμελείται η ειδικευμένη στον ντε Σαντ κυρία Ανι λε Μπριν. Τα έργα της έκθεσης εξετάζουν θέματα επιθυμίας, πόθου, ορίων, παράξενων εώς αποτρόπαιων συμπεριφορών, φαντασιακών καταστάσεων και περιλαμβάνει δημιουργίες των Γκόγια, Πικάσο. Ροντέν, Κουρμπέ και άλλων μεγάλων ζωγράφων.
Πάντως το μουσείο προειδοποιεί ότι το βίντεο περιέχει έντονες σκηνές που είναι σίγουρα ακατάλληλες για ανηλίκους


Une exposition, un regard : "Sade. Attaquer le soleil"

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top