Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Καρφιά του ΔΣΑ για την Αλαμουντίν-Κλούνεϊ

2:55 π.μ.

Να συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με έλληνες νομικούς, η οποία θα συνδράμει την προσπάθεια της Πολιτείας για τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα διά της νομικής οδού, ζητεί ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην επιτροπή αυτή, «η οποία θα επέχει θέση νομικού παραστάτη των πολιτειακών οργάνων» ο ΔΣΑ προτείνει «να συμμετέχουν και να προσφέρουν εθελοντικώς τις υπηρεσίες τους έλληνες νομικοί ειδήμονες εγνωσμένου κύρους, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη διεκδίκηση των Γλυπτών από το Βρετανικό Μουσείο».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκεται για το θέμα αυτό η διεθνούς φήμης δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία θα προσφέρει στην κυβέρνηση νομικές συμβουλές για την επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top