Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Διανοούμενοι κατά της Amazon για τις τιμές των e-books

7:11 π.μ.

Φίλιπ Ροθ, Ορχάν Παμούκ, Σαλμάν Ρούσντι, Β. Σ. Νάιπολ και Μίλαν Κούντερα είναι οι πιο πρόσφατες ηχηρές προσθήκες στη λίστα των συγγραφέων (συνολικά πάνω από 900) που τους τελευταίους μήνες ενώνουν τη φωνή τους κατά της Amazon.

Στο επίκεντρο της διαμάχης που ξέσπασε στις αρχές του καλοκαιριού ανάμεσα στον εκδοτικό όμιλο της Hachette, που έχει έδρα στο Παρίσι αλλά περιλαμβάνει πολλούς γνωστούς αγγλόφωνους οίκους, και στο μεγάλο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, που έχει κατακτήσει σχεδόν μονοπωλιακή θέση στην παγκόσμια ηλεκτρονική αγορά βιβλίου, βρίσκεται η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η Amazon για τα e-books.

Το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, όπως αναφέρουν τα Νέα, ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται μόνο να προσφέρει στους καταναλωτές τη χαμηλότερη δυνατή τιμή.

Οι συγγραφείς ωστόσο κατηγορούν την Amazon ότι χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενες πρακτικές με σκοπό να καθυστερεί την αποστολή των βιβλίων ή να πείθει τους υποψήφιους αγοραστές να διαβάζουν βιβλία που δεν εκδίδονται από τον συγκεκριμένο όμιλο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top