Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Τα βραβευμένα «άγρια» καρέ του 2014

7:00 π.μ.

Ένας από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στο κόσμο συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια ζωής. Στο διαγωνισμό «Φωτογράφος Άγριας Ζωής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ένας Αμερικανός πήρε το πρώτο βραβείο ενώ ανάμεσα στους υποψηφίους ένας 8χρονος Έλληνας.

Ο Αμερικανός Michael Nichols από τις ΗΠΑ κέρδισε το πρώτο βραβείο αποτυπώνοντας σε ασπρόμαυρη φωτογραφία, μια αγέλη λιονταριών να ξεκουράζεται στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι της Τανζανίας. Χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φιλμ για να επεκτείνει το βάθος της εικόνας μέχρι τον ορίζοντα, ο βετεράνος φωτογράφος του National Geographic απαθανάτισε πέντε λέαινες με τα κουτάβια τους να ξεκουράζονται πάνω στα βράχια.
Ο Λέων Πατρινός είναι μόλις 8 ετών. Μπορεί να είναι μικρός, αλλά έχει μεγάλο ταλέντο μιας και η φωτογραφία του «Το άγρυπνο τσιτάχ», του χάρισε μια θέση ανάμεσα στους φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού για τον καλύτερο φωτογράφο «Άγριας Ζωής» για το 2014. Ο ανήλικος Έλληνας, ο οποίος τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία σε σαφάρι στην Κένυα, συμμετέχει στην κατηγορία για φωτογράφους κάτω των 10 ετών.
Οι κριτές είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 42.000 φωτογραφίες από 96 χώρες και να ξεχωρίσουν τις 100 καλύτερες. Ας δούμε μερικούς ακόμα νικητές και φιναλίστ στις επιμέρους κατηγορίες:
Νικητής στην κατηγορία «Ο Κόσμος στα Χέριας μας» - Bruno D'amicis (Ιταλία)
Παιδί στην Τυνησία προσπαθεί να πουλήσει μια αλεπουδίτσα ηλικίας τριών μηνών.
Φιναλίστ στην κατηγορία «Ο Κόσμος στα Χέρια μας» - Rodrigo Friscione Wyssmann (Μεξικό)
Σε μια ριψοκίνδυνη κίνηση, καρχαρίας προσπαθεί να κλέψει το δόλωμα από παραγάδι.

Νικητής στην κατηγορία «Περιβάλλον της Γης» - Francisco Negroni (Χιλή)
Εικόνα αποκάλυψης στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα Πουγέγουε-Κορντόν Κάουγε στις χιλιανές Άνδεις.

Φιναλίστ στην κατηγορία «Υδρόβια Είδη» - Fabien Michent (Γαλλία)
Μικροσκοπικό καλαμάρι του πλαγκτού, περίπου 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Ταϊτής στη Γαλλική Πολυνησία.

Φιναλίστ στην κατηγορία «Πτηνά» - Jan van der Greef (Ολλανδία)
Το κολίμπρι Ensifera ensifera είναι το μόνο πτηνό με ράμφος μακρύτερο από το σώμα του. Εδώ υπερασπίζεται την περιοχή του από ένα διαφορετικό κολίμπρι του Εκουαδόρ.

Νικητής στην κατηγορία «Φωτογράφοι 15 έως 17 ετών» - Anton Lilja (Σουηδία)
Αρσενικός βάτραχος σε λίμνη της Σουηδίας γονιμοποιεί τα αβγά του θηλυκού μόλις γεννηθούν.

Φιναλίστ στην κατηγορία «Φωτογράφοι 11 έως 14 ετών» - Will Jenkins (Βρετανία)
Ένα πράσινο ιγκουάνα έπεσε από τη στέγη και προσγειώθηκε μπροστά στο νεαρό φωτογράφο στο ξενοδοχείο του στην Κόστα Ρίκα.

Νικητής στην κατηγορία «Φωτογράφοι κάτω των 10 ετών» και γενικός νικητής στην κατηγορία «Νεαρός Φωτογράφος Άγριας Ζωής» - Carlos Perez Naval (Ισπανία)
Κοινός κίτρινος σκορπιός λιάζεται στην Ισπανία.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top