Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Το «Μαουτχάουζεν» επιστρέφει στη σκηνή του Badminton

6:46 π.μ.

Το συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό χρονικό του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν», που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2012, επιστρέφει από τις 9 ώς τις 19 Οκτωβρίου στη σκηνή του θεάτρου Badminton, από την 5η ΕΠΟΧΗ.

Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης εντυπωσίασε και συγκίνησε χιλιάδες θεατές και καταγράφηκε ως ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά γεγονότα του 2012.

Με τη μουσική των Μίκη Θεοδωράκη και Γκούσταβ Μάλερ κυρίαρχη και παρούσα, ερμηνευμένη από την 18μελή ορχήστρα Academica, και ένα θίασο τριάντα ηθοποιών, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει ανανεωμένη μια ιστορική παράσταση – ντοκουμέντο. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ρίτα Αντωνοπούλου.

Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ακολουθώντας μια κινηματογραφική αφήγηση, επεξεργασμένο για μια δίωρη παράσταση, ζωντανεύει με τη βοήθεια φωτισμών, video, κίνησης, σιωπών και κραυγών απελπισμένων ανθρώπων. Ξαναφέρνει στη μνήμη ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν τη μεταπολεμική Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ανακαλεί με τρόπο μοναδικό την ιστορική μνήμη. Εκατομμύρια άνθρωποι κάθε εθνικότητας εξοντώθηκαν με φρικιαστικό τρόπο στα γερμανικά στρατόπεδα εξόντωσης. Θέμα του έργου, η ζωή των κρατουμένων στο γερμανικό στρατόπεδο εξόντωσης Μαουτχάουζεν, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

Η φρίκη των στρατοπέδων συγκέντρωσης καταγράφεται από στην ανεπανάληπτη πένα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με ρεαλισμό, ευαισθησία, χιούμορ και τρυφερότητα.

Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη και τη θεατρική μεταφορά υπογράφουν οι Στέλιος Μάινας, Θέμης Μουμουλίδης και Κάτια Σπερελάκη.

Την ορχήστρα Academica διευθύνει ο Στάθης Σούλης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Χρήστος Πλαΐνης, Γιώργος Παπαπαύλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Βελέντζας, Κωνσταντίνος Φάμης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης κ.ά.

Για τις ανάγκες της παράστασης ετοιμάζεται και θα εκδοθεί ένα αφιέρωμα στο Μαουτχάουζεν αλλά και σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την έκδοση θα συνοδεύουν και οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης.

Πληροφορίες

Προπώληση εισιτηρίων από το Viva.gr., τα Public, τον Ιανό, τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και τα ταμεία του θεάτρου Badminton.

Τιμές εισιτηρίων: 29 ευρώ, 22 ευρώ, 17 ευρώ, 12 ευρώ. Ειδικές τιμές για μαθητικά και φοιτητικά γκρουπ με 12 ευρώ στην Β ζώνη.

Για την πρώτη και δεύτερη παράσταση τα εισιτήρια για τις ζώνες Α,Β,Γ πωλούνται με έκπτωση 30%.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top