Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Τριακόσιοι καλλιτέχνες και 58 γκαλερί στη 16η ART-ATHINA

5:31 π.μ.



Εγκαίνια την Πέμπτη

Με τη συμμετοχή 300 καλλιτεχνών και 58 γκαλερί από 11 χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιταλία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Τουρκία), η ART-ATHINA εγκαινιάζεται αύριο, Πέμπτη, στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Η διοργάνωση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 16 Μαΐου.

Στη 16η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχουν, επίσης, 42 φορείς, όπως μουσεία, ιδρύματα, εκδόσεις τέχνης και μέσα ενημέρωσης.

Ανάμεσα στις ελληνικές και ξένες γκαλερί που θα συμμετάσχουν υπάρχουν πολλές που εκθέτουν για πολλοστή φορά, αλλά και αρκετές οι οποίες θα έρθουν για πρώτη φορά, γεγονός που υπογραμμίζει τη διεθνή απήχηση της ART-ATHINA. Δυναμική θα είναι, δε, και η παρουσία των ΜΜΕ, πολιτιστικών φορέων και εκδοτικών οίκων.

Στο πλαίσιο της ART-ATHINA 2010, θα φιλοξενηθεί η παράλληλη έκθεση «Βιβλία Ελλήνων καλλιτεχνών: Σύγχρονες εικαστικές δημιουργίες» σε επιμέλεια Μαρίας Α. Αγγελή, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με βιβλία, το καθένα από τα οποία είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης.

Στόχος της έκθεσης είναι να ρίξει φως σε αυτήν την άγνωστη στο ευρύ κοινό καλλιτεχνική παραγωγή, να συμβάλει στην ολοκληρωμένη εικόνα αυτού του έργου Ελλήνων καλλιτεχνών και να θέσει δυναμικά το καλλιτεχνικό βιβλίο στην αγορά της τέχνης.

Στην ART-ATHINA 2010 θα λειτουργήσει, επίσης, art bookstore του βιβλιοπωλείου «Ελευθερουδάκης» με μεγάλη επιλογή από βιβλία τέχνης, καθώς και το art shop του Μουσείου Μπενάκη.

Τέλος, η διοργάνωση θα πάει και στο πολυκατάστημα Αttica, το οποίο εμπνεύστηκε από την τέχνη και δημιούργησε μία αποκλειστική βιτρίνα με θέμα την έκθεση σύγχρονης τέχνης. Από τις 26 Απριλίου έως και τις 15 Μαΐου, η μόδα και η τέχνη συναντήθηκαν σε ένα μοναδικό window display.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top