Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

«Οι απόηχοι των λέξεων»

8:56 π.μ.

Ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλάει για το περιοδικό «Πάλι», τον Δημήτρη Πουλικάκο αλλά και την ερμηνεία του σε ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου και μουσική Socos.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικές ημέρες, οι «Αναγνώσεις» της εφημερίδας «Αυγή» παρουσίασαν ένα καινούργιο CD με τίτλο «Η Υδρα των πουλιών» με αυτούς τους συντελεστές. Η ίδια η αισθητική του δίσκου, όπως και το σχετικό σημείωμα του Δημήτρη Πουλικάκου στο ένθετο, που αναφέρεται, σχεδόν αποκλειστικά, στο πρωτοποριακό λογοτεχνικό περιοδικό «Πάλι», στη συντακτική ομάδα του οποίου ανήκε κατά τη σύντομη περίοδο της κυκλοφορίας του στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μας υποχρεώνουν να απευθυνθούμε στις «πηγές» και να τους ζητήσουμε να μιλήσουν. Να μάθουμε τη γνώμη, ή τουλάχιστον την εντύπωση του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη -που ήταν ο εμπνευστής και ο πρωτεργάτης του περιοδικού- για τον εν λόγω δίσκο, αφού από εκείνη τη θρυλική «μήτρα» φαίνεται να προκύπτει η τωρινή συνάντηση, μέσα από άλλους δρόμους, δύο προσώπων που σηματοδότησαν σημαντικά πράγματα στις σελίδες του: του Νίκου Εγγονόπουλου και του Δημήτρη Πουλικάκου.

http://www.poema.gr/dokimio.php?id=219&pid=

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top