Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Διημερίδα για το μπουζούκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

7:45 π.μ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται διημερίδα με θέμα το πιο στενά συνυφασμένο με την ελληνική ιστορία μουσικό όργανο, το μπουζούκι και τη συμβολή του στο Λαϊκό Τραγούδι, ενώ βασικό αίτημα στην συζήτηση είναι η κατοχύρωση κρατικού πτυχίου εξειδίκευσης του οργάνου.
Ακαδημαϊκοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι, κατασκευαστές λαϊκών οργάνων αλλά και οι καλύτεροι παλιοί και νέοι δεξιοτέχνες του μπουζουκιού θα συναντηθούν σεαυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό γεγονός, στο οποίο θα φιλοξενηθεί και η έκθεση οργάνων που ανήκαν σε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές της λαϊκής μας μουσικής -Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Μητσάκη, Μανώλη Χιώτη, Γιώργου Ζαμπέτα, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Θόδωρου Πολυκανδριώτη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιάννη Τατασόπουλου, Γιάννη Σταματίου - Σπόρος, Δημήτρη Στεργίου - Μπέμπη, το τζουρά του Γιώργου Μουφλουζέλη και το πιστό αντίγραφο του ταμπουρά του Μακρυγιάννη.


Επίσης στα πλαίσια της διημερίδας θα γίνει έκθεση ντοκουμέντων και προβολές, ενώ αφορμή υπήρξε η πρωτοβουλία του σολίστα Θανάση Πολυκανδριώτη για την κατοχύρωση κρατικού πτυχίου εξειδίκευσης οργάνου.
Οι βασικοί ομιλητές της διημερίδας είναι: Θωμάς Αποστολόπουλος - Eπίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Κουνάδης - ερευνητής - συγγραφέας, Γιώργος Τσάμπρας -δημοσιογράφος, Γιώργος Κοντογιάννης - δημοσιογράφος - εκδότης του περιοδικού Λαϊκό Τραγούδι, Δημήτρης Μανιάτης - δημοσιογράφος εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Αλέξανδρος Ασωνίτης - συγγραφέας, Δημήτρης Σταθακόπουλος - Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου - Μουσικολόγος, Κώστας Μπαλαχούτης - δημοσιογράφος - διευθυντής ogdoo.gr.
Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, ενώ θα κλείσει με συναυλία από το μουσικό σύνολο μπουζουκιών "Οι Επόμενοι".

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top