Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν Βιβλιοπωλείο

8:59 π.μ.

Άνοιξε στη Μαδρίτη το πρώτο δωρεάν βιβλιοπωλείο της Ισπανίας, ίσως και ολόκληρης της Ευρώπης. Το concept είναι απλό. Τα βιβλία δεν πουλιούνται, χαρίζονται. Υπεύθυνη για το πρωτοφανές αυτό project είναι μια μικρή μαδριλένια ΜΚΟ επονομαζόμενη GRUPO2013. Στόχος του πρωτότυπου αυτού βιβλιοπωλείου είναι να προωθήσει την ανάγνωση σε καιρούς κρίσης. Το βιβλιοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό την περασμένη Παρασκευή 14/09 και έγινε αμέσως γνωστό σε ολόκληρη την πόλη. Οι πελάτες μπορούν να πάρουν ¨όσα βιβλία χωράν στις τσέπες τους¨, όπως αναφέρεται χιουμοριστικά στην ιστοσελίδα του βιβλιοπωλείου, καθώς φυσικά και να δωρίσουν εάν το επιθυμούν. Εκτός από τα βιβλία, το βιβλιοπωλείο διαθέτει και μια τεράστια γκάμα από DVD, που λειτουργούν δανειστικά.


Magnify Image

Η ιδέα προήλθε από ένα βιβλιοπωλείο στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο από το 1999 έχοντας μια γκάμα από 200,000 βιβλία όλων των ειδών.

Magnify Image

Η Librería Libros Libres στεγάζεται στο κέντρο της Μαδρίτης, στην περιοχή Alonso Martínez σε έναν καλαίσθητο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για διάβασμα, χαλάρωση, καφέ..  Οι περαστικοί ξαφνιάζονται όταν βλέπουν τα ιπτάμενα βιβλία που κοσμούν τα παράθυρα του, ξαφνιάζονται όμως περισσότερο όταν μπαίνουν να αγοράσουν βιβλία και στο ταμείο δε τους ζητούν ούτε ένα ευρώ. Η ιδέα της ΜΚΟ είναι πως όσοι θέλουν να βοηθήσουν το project μπορούν να γίνουν συνδρομητές πληρώνοντας 12 ευρώ το χρόνο, χωρίς όμως να απολαμβάνουν κανένα απολύτως πλεονέκτημα. Ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν συμπληρωθεί 365 συνδρομητές, γεγονός που σημαίνει πως το βιβλιοπωλείο μπορεί να επιβιώσει μία ακόμη χρονιά.

Magnify Image

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top