Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης 2012: Η χαρακτική γιορτάζει στην Αθήνα

11:10 π.μ.

Περισσότερα από 500 έργα γνωστών ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε 19 χώρους και 22 εκθέσεις, παρουσιάζονται στη μεγάλη γιορτή της χαρακτικής που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Ο λόγος για τη 2η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων.
Το Διεθνές Φεστιβάλ για μια τέχνη που από πολλούς θεωρείται παραγνωρισμένη, πραγματοποιείται  στην πρωτεύουσα με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής αλλά να παρακολουθήσει την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο.

Οι εμπνευστές της μιλούν για μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας διεθνής εικαστικός διάλογος γύρω από τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της σύγχρονης χαρακτικής τόσο σε αισθητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα και ανοικτά εργαστήρια καλλιτεχνών.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις, εκτός από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, το Ινστιτούτο Θερβάντες, o Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος,  το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Alpha Bank, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το Ίδρυμα Πολιτισμού Παναγιώτης Γιαννάκος - Xotaris, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Εργαστήριο Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η καλλιτεχνική εταιρία «Κύπριοι Χαράκτες» , η ομάδα Dictum Factum,  η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, η Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα, καθώς και ομάδες Ελλήνων και ξένων Χαρακτών.
Μεταξύ των εκθέσεων που ξεχωρίζουν είναι αυτή των 43 καλλιτεχνών - μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, με έργα που αναφέρονται στο Plan (πλάνο, σχέδιο): βήματα (και διαδικασίες) που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να πετύχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Η έκθεση έχει τίτλο «Πλάνο Β» και με διοργανωτή την ΄Ενωση Ελλήνων Χαρακτών φιλοξενείται από τη 1η έως τις 27 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγίου Κωνσταντίνου 20, Ομόνοια).
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αννιτσάκης Οδυσσέας, Ανούση - Ηλία Ρένα, Αντωνιάδη Ειρήνη, Αρφαράς Μιχάλης, Βαμβατήρα Μάγδα, Γριμάλδη - Κορομηλά Ράνια, Δεσεκόπουλος Νίκος, Ζαβιτσάνου Μαρία, Ζούνιτς Μίλαν, Ζωίδη Πόπη, Καμπάνης  Μάρκος, Κάπρου Eλένη, Καρούση Μπέττυ, Γιώργος Κεφαλληνός, Κολιός Γιάννης, Κομιανού Άρια, Kότσαρης  Γρηγόρης, Κότσαρης Μιχάλης, Κουμαντάκη Δήμητρα, Κρίσικο Κλέβες, Κωνσταντάκου Αναστασία, Κώτσιου Ντίνα, Λουκάς Γιάννης, Μαρτ Κάτι, Γιάννης  Μονογυιός, Μηλιώτης Δημήτρης, Ξυλά - Ξαναλάτου Ίρις, Οικονομίδου Ελένη, Παντολφίνι Πίνο, Παπαδημητρίου Παρασκευή, Πειρουνίδης Άκης, Πετροπούλου - Δημητράκη Μιμή, Μαρίνα Προβατίδου, Σιατερλή Δήμητρα, Σινιόσογλου Aμαρυλλίς, Σπύρου Μαρία, Σταυρακαντωνάκης Νίκος, Στεφανάκις Γιάννης, Σχοινά Μαίρη, Τσαλαματά Βίκυ, Τσετουλίδου Αναστασία, Χαροκόπου Αναστασία (χαρακτικό της έργο για το «Πλάνο Β» στη φωτογραφία επάνω αριστερά), Χρηστάκη Φλοράνς.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top