Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η Ελλάδα αντιστέκεται πολιτιστικά - και το κάνει καλά

8:59 π.μ.

Εφημερίδα The Age: "Εν μέσω κρίσης η Ελλάδα βγάζει κινηματογραφικά διαμάντια"


Μπορεί το συνώνυμο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή να είναι η οικονομική κρίση, υπάρχει όμως και η Ελλάδα της αντίστασης μέσα από τον κινηματογραφικό της φακό. Η Ελλάδα όχι απλά αντιστέκεται πολιτιστικά, αλλά το κάνει και καλά. Αυτό δείχνει και η συμμετοχή ρεκόρ στο 35ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας όπου οι συμμετοχές ανήλθαν στις 85 δείχνοντας πως ο πήχης βρίσκεται ψηλά.

Magnify Image

Και όχι μόνο αυτό. Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η πρεμιέρα του φεστιβάλ σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη με την προσέλευση χιλιάδων φίλων του ελληνικού κινηματογράφου όπως αναφέρει η αυστραλιανή εφημερίδα «The Age». Η εφημερίδα υποστηρίζει πως εν μέσω της κρίσης «έχουν βγει κινηματογραφικά διαμάντια» από την Ελλάδα.


Στο φεστιβάλ θα προβληθούν αξιόλογες ταινίες, αλλά μεταξύ αυτών που έχει ξεχωρίσει η αυστραλιανή εφημερίδα είναι τα φιλμ «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, «Το αγόρι τρώει το φαγητό του παιδιού» του Έκτορα Λυγίζου, «Το Γάλα» του Γιώργου Σιούγα, «Η Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα, «Wasted Youth» των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel και το "Man at Sea" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Magnify Image

Έως τις 4 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ το φεστιβάλ όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με την προβολή δεκάδων ελληνικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και ταινιών ομογενών.

Θα προβληθεί επίσης το φιλμ «Νεκρή Ευρώπη» που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Τσιόλκα.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top