Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» απέσπασε το Βραβείο Κοινού

7:37 π.μ.

Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά», μια συμπαραγωγή ΕΡΤ και ΕΚΚ, απέσπασε Βραβείο Κοινού στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Σικάγο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η παραγωγή έχει καταφέρει να αποσπάσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (σκηνοθεσίας, μουσικής για τον Νίκο Κυπουργό και 2ο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ), δύο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, και δύο στο Φεστιβάλ Αγών.Το «Φιλιά εις τα παιδιά» «καταγράφει τις μαρτυρίες πέντε Εβραίων, οι οποίοι χάρη στην προστασία που τους προσέφεραν χριστιανικές οικογένειες έζησαν την παιδική τους ηλικία στην Ελλάδα της γερμανικής κατοχής και σώθηκαν από βέβαιο θάνατο. Αφορμή για να καταπιαστεί ο σκηνοθέτης με τις συγκεκριμένες ιστορίες, στάθηκε μια έκθεση ντοκουμέντων και φωτογραφιών που πραγματοποιήθηκε το 2004 στο Εβραϊκό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί ο δημιουργός γνώρισε τους πέντε πρωταγωνιστές, οι οποίοι έμελλε να γίνουν οι καθημερινοί του σύντροφοι για τα τρία χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα της ταινίας.».

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top