Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Siamo tutti Greci: 112 Ιταλοί εικαστικοί στο πλευρό της Ελλάδας

4:11 π.μ.

Με μία έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, εκατόν δώδεκα καλλιτέχνες από την Ιταλία ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης της Ιταλίας προς την Ελλάδα.
Τα έργα 112 Ιταλών εικαστικών, που δώρισαν οι ίδιοι στο Μουσείο Μπενάκη ως ένδειξη συμπαράστασης στη χώρα μας, θα παρουσιαστούν σε μία έκθεση που θα διαρκέσει από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου.


Η πρωτοβουλία του εικαστικού Renzogallo, της Dea Bedin, διευθύντριας του πολιτιστικού φορέα ArcoDiRab Project και της ιστορικού τέχνης Alice Rubbini, υιοθετήθηκε με ενθουσιασμό από τους Ιταλούς καλλιτέχνες που επιθυμούσαν να εκφράσουν, με τη δωρεά ενός έργου τους, την συμπαράστασή τους και την αναγνώριση της κοινής ιστορικής-πολιτιστικής μνήμης που συνδέει τους δύο λαούς∙ δύο λαούς της Μεσογείου που καθόρισαν την ουσιαστική δομή της Ευρώπης –φιλοσοφική, πολιτική, αισθητική– και συνδέθηκαν άρρηκτα με την ιστορική μνήμη των κατοίκων όλης της ηπείρου.
Οι Ιταλοί διοργανωτές απευθύνθηκαν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης για την οργανωτική υποστήριξη, το οποίο με τη σειρά του πρότεινε το Μουσείο Μπενάκη ως αποδέκτη της δωρεάς και της έμπρακτης, οικονομικής υποστήριξης που θέλησε να προσφέρει ο χώρος του πολιτισμού της γειτονικής χώρας.
Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι και νεότεροι καλλιτέχνες από όλη την Ιταλική επικράτεια.
Ορισμένοι από αυτούς επέλεξαν να εκθέσουν κάποιο προϋπάρχον έργο τους, που να ανταποκρίνεται στον συμβολικό τίτλο Siamo tutti greci, ενώ άλλοι προτίμησαν να δημιουργήσουν ένα νέο έργο, ειδικά για την συγκεκριμένη έκθεση.


Σύμφωνα με την επιθυμία των συνδιοργανωτών, τα έργα θα διατίθενται στο κοινό προς πώληση τόσο κατά τη διάρκεια της έκθεσης όσο και μετά τη λήξη της μέσω του Πωλητηρίου του κτηρίου στην οδό Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης του Μουσείου Μπενάκη "Δίνουμε μαζί τον παλμό".


Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης διοργανώνεται ΣΙΩΠΗΡΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ.
Η έκθεση ανοίγει για το κοινό την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 20:00 και η σιωπηρή δημοπρασία λήγει στις 21:30. Μετά το τέλος της σιωπηρής δημοπρασίας και έως το κλείσιμο της έκθεσης, τα έργα θα διατίθενται προς € 400 το καθένα.


Πηγή:  news247

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top