Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτό Εργαστήριο Animation με θέμα την ιστορία της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο

3:22 π.μ.

Ανοικτό Εργαστήριο Animation με θέμα την Ιστορία της ΕΡΤ μέσα από τα μάτια των αφανών ηρώων της  διοργανώνεται στο Ραδιομέγαρο. Οι εργασίες του ανοίγουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 17:00 στο studio Dubbing του Ραδιομεγάρου. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν animation spot με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της ΕΡΤ και την αντιδιαστολή της «φωτεινής» ιστορίας της με το «μαύρο» του σήμερα. Οι ήρωες θα είναι αντικείμενα που έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση της φωτεινής ιστορίας της ΕΡΤ, όπως μικρόφωνα, κάμερες, ραδιόφωνα, κονσόλες, φιλμ κ.λ.π και που σίγουρα έχουν να πουν πολλά. Παράλληλα θα γίνει μια γνωριμία με τα βασικά εργαλεία δημιουργίας μιας ταινίας animation και τα στάδια παραγωγής της. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τους χώρους του ιστορικού Ραδιομεγάρου. Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους και ενήλικες και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις για την παρακολούθησή του.
Θα δοθούν σημειώσεις εισαγωγής στην κινηματογραφική γλώσσα με αποσπάσματα από το βιβλίο του Σπύρου Σιάκα με θέμα το
animation με κούκλες. Τα σποτ που θα προκύψουν θα προβάλλονται από την ΕΡΤ στη ζώνη ΑΝΙΜΕΡΤ και στην ενότητα ΑΝΙΜΕΡΤ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.
Την ενότητα σχεδίασε και υλοποιεί ο σκηνοθέτης animation Σπύρος Σιάκας, η πρώτη ταινία του οποίου γυρίστηκε στο χώρο όπου διεξάγεται το εργαστήριο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ;


Το πρώτο εργαστήριο γνωριμίας θα γίνει Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 17:00. Στην συνέχεια θα πραγματοποιείται ένα μάθημα κάθε Κυριακή για όλο τον μήνα Νοέμβριο.

ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ;

Με email: manolismelissourgos@gmail.com
Στο email συμπληρώστε απαραίτητα όνομα και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.
Τηλεφωνικά: 6977 155 173

Η αίθουσα καλύπτει περίπου 30 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σπύρος Σιάκας - Σύντομο βιογραφικό:

Είναι καθηγητής εφαρμογών στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ Αθήνας. Είναι διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Arts / M.A.) στο Animation στο Surrey Institute of Arts and Design, University College με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. όπου διδάσκει animation (από το 2002 ως επιστημονικός συνεργάτης και, από τον Ιούνιο του 2013, ως καθηγητής εφαρμογών). Έχει συμμετάσχει ως σκηνοθέτης και animator στην δημιουργία εκπαιδευτικών ταινιών και πολυμεσικού υλικού για παιδιά και ενήλικες. Οι ταινίες που έχει σκηνοθετήσει έχουν βραβευθεί σε φεστιβάλ ταινιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top