Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Μουσική, χορός και θέατρο στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

8:53 π.μ.

Αστέρες της διεθνούς σκηνής, αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014.

Το πρόγραμμά του Μεγάρου Μουσικής φέτος δίνει έμφαση στην κλασική μουσική, αλλά διευρύνεται και σε άλλους τομείς. Αναδεικνύει όλα τα είδη της μουσικής, ενώ εκδηλώσεις θεάτρου, χορού και και σύγχρονων μορφών τέχνης εντάσσονται στις προτεραιότητές του.


Μαέστροι παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως ο μύθος του πόντιουμ Κλάουντιο Αμπάντο, ο Ζούμπιν Μέτα, ο Ιβάν Φίσερ και ο Θεόδωρος Κουρεντζής, σολίστ που μεσουρανούν στη διεθνή μουσική σκηνή, μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος τενόρος Γιόνας Κάουφμαν, η Μαρία Ζοάο Πίρες (πιάνο), ο Γκίντον Κρέμερ (βιολί) ή ο Αλαίν Λεφέβρ (πιάνο), ορχήστρες όπως η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, η MusicAeterna, η Ορχήστρα Μότσαρτ της Μπολόνια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ, συνθέτουν τον κορμό των αστέρων της κλασικής μουσικής, που θα εμφανιστούν φέτος στο Μέγαρο.

Η Comédie-Française, το θέατρο-θεσμός της Γαλλίας, επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από 60 ολόκληρα χρόνια για να παρουσιάσει στο Μέγαρο την «Αντιγόνη» του Ανούιγ, ενώ από τη μακρινή Ιαπωνία φτάνει το παραδοσιακό κωμικό θέατρο Kyogen, με το Yamamoto Kyogen Company.

H μεγάλη χορεύτρια Συλβί Γκιλέμ θα βρίσκεται τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο για να χορέψει σύγχρονο με τον μοναδικό Ακραμ Καν και την Ομάδα του και κλασικό ρεπερτόριο με το Μπαλέτο του Τόκιο.

Ακόμη, ένα σπουδαίο χορευτικό συγκρότημα από τον Καναδά, τα Grands Ballets Canadiens, θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει το περίφημο Minus One, χορογραφία που υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους χορογράφους της εποχής μας, ο Οχάντ Ναχαρίν. Ενώ μια χιπ-χοπ εκδοχή της ιστορίας του Ρωμαίου και τη Ιουλιέτας, θα παρουσιάσει η χορευτική ομάδα Trafic de Styles.

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται επίσης το ανέβασμα της οπερέτας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Πικ Νικ» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, με την Καμεράτα υπό τον Γιώργο Πέτρου. Τέλος, οι φίλοι της jazz και της world music θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το πορτογαλικό συγκρότημα Madredeus και τον μεγάλο Τσικ Κορέα.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top