Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Κατερίνα Γώγου επέλεξε να δραπετεύσει από τον πόνο και την απελπισία, αφήνοντας πίσω της μονάχα στίχους, την αγωνία και τις κραυγές της ποίησής της, αλλά και τη μνήμη της άσβεστη για όσους τη γνώρισαν...
Σήμερα, ο λόγος της ζωντανεύει ξανά μέσα από μια μουσικοθεατρική παράσταση που είναι αφιερωμένη σ' αυτήν. Χτισμένη πάνω σε αυτοβιογραφικά αποσπάσματα από κείμενά της, που ερμηνεύει η ηθοποιός Μυρτώ Αλικάκη, και ποιήματά της μελοποιημένα για το αφιερωματικό άλμπουμ Πάνω κάτω η Πατησίων, που αποδίδουν η Νάνα Μπινοπούλου με τον Κώστα Χαριτάτο, η παράσταση με τίτλο παρμένο από δικό της ποίημα, Στο μυαλό είναι ο στόχος!, εγκαινιάζει τη χειμερινή περίοδο στη σκηνή Ρυθμός Stage, κάνοντας πρεμιέρα σήμερα.


Οι θεατροποιημένοι μονόλογοι εναλλάσσονται με τα τραγούδια, αλλά και προβολές οπτικοακουστικού υλικού, γνωστού και ανέκδοτου φωτογραφικού υλικού, αποσπασμάτων από παλιές και νεότερες ταινίες στις οποίες συμμετείχε, καθώς και φιλμ super 8 τραβηγμένα στο σπίτι της Κατερίνας, από το προσωπικό αρχείο του συντρόφου της και σκηνοθέτη της παράστασης Γιώργου Κορδέλλα.
Τη μουσική των μελοποιημένων ποιημάτων υπογράφουν οι Κώστας Αθυρίδης, Βάσω Αλλαγιάννη, Τάκης Γραμμένος, Άρης Ζαρακάς, Παντελής Θεοχαρίδης, Νίκος Καλλίτσης, Πάνος Κατσιμίχας, Ηλίας Λιούγκος, Εύα Λουκάτου, Magic De Spell, Βαγγέλης Μαρκαντώνης, Γιώργος Μάρτος, Ματ σε δύο υφέσεις, Τάσος Ρωσόπουλος, Μάκης Σεβίλογλου, Μάριος Στρόφαλης, Κώστας Χαριτάτος, ενώ τη σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει η Δήμητρα Παναγιωτοπούλου.
Μετά τη σημερινή πρεμιέρα, η παράσταση θα παρουσιάζεται στο Ρυθμός Stage κάθε Δευτέρα.