Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Με την «Γκρέις του Μονακό» σηκώνει αυλαία το 67ο Φεστιβάλ Καννών

1:58 π.μ.

Το πολυσυζητημένο «Γκρέις του Μονακό» (Grace of Monaco), σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Νταάν είναι η επίσημη ταινία έναρξης του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, που φέτος θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 14 Μαΐου έως και την Κυριακή 25 Μαΐου. Το φιλμ αποτελεί μία επιλεκτική βιογραφία της Γκρέις Κέλι, με τη Νικόλ Κίντμαν να αναλαμβάνει το φορτίο του πρωταγωνιστικού ρόλου και τον Τιμ Ροθ να υποδύεται τον Πρίγκιπα Ρενιέ ΙΙΙ. Του Γιώργου Ρούσσου (TVXS)

 Η Νεοζηλανδή σκηνοθέτης Τζέιν Κάμπιον, θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Η 59χρονη Νεοζηλανδή δημιουργός, αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών, καθώς είναι η μόνη γυναίκα σκηνοθέτης που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα. Ο λόγος για το «The Piano» του 1993 που κέρδισε το βραβείο εξ ημισείας με το «Farewell My Concubine» του Τσεν Κάιγκε. Ενώ στην περυσινή διοργάνωση η Κάμπιον, υπήρξε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος Μικρού Μήκους ταινιών.



Η Τζέιν Κάμπιον, θα είναι επικεφαλής μιας γυναικοκρατούμενης φέτος επιτροπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμα πέντε ηθοποιούς. Την Γαλλίδα Καρόλ Μπουκέ (That Obscure Object of Desire - 1977), την Νοτιοκορεάτισσα Τζέον Ντο­Γεόν (Secret Sunshine -2007), την Ιρανή Λεϊλά Χατάμι (A Separation - 2011), τον Μεξικάνο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ (The Motorcycle Diaries - 2004) και τον Αμερικανό Γουίλεμ Νταφόε (Antichrist - 2009). Την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ συμπληρώνουν και τρεις βραβευμένοι σκηνοθέτες. Η Αμερικανίδα Σοφία Κόπολα («Χαμένοι στη Μετάφραση»), ο Κινέζος Ζία Ζανγκέ («Αίσθηση Αμαρτίας») και ο Δανός Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν («Drive»).

Η ταινία «Γκρέις του Μονακό» (Grace of Monaco), σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Νταάν είναι η επίσημη ταινία έναρξης του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Το φιλμ πραγματεύεται την ιστορία της γνωστής σταρ του Χόλιγουντ, Γκρέις Κέλι και το πέρασμα της από σταρ του σινεμά στον θρόνο του παλατιού.

Η ταινία επικεντρώνεται στα χρόνια μετά το γάμο της και κυρίως στην εμπλοκή της πριγκίπισσας στη διαμάχη του Πρίγκιπα Ρενιέ ΙΙΙ με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ και στην προσπάθειά της να εξομαλύνει την πολιτική κρίση με αφορμή τη φορολογική νομοθεσία και άλλα οικονομικά ζητήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Την Γκρέις Κέλι υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν, τον πρίγκιπα Ρενιέ ο Τιμ Ροθ, και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ολιβιέ Νταάν (Ζωή σαν Τριαντάφυλλο).

Εκτός όμως από το φιλμ του Ολιβιέ Νταάν «Γκρέις του Μονακό» (Grace of Monaco), ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών Thierry Frémaux, με τον Gilles Jacob στο πλευρό του, έχει ανακοινώσει και τις δεκαοκτώ ταινίες μεγάλου μήκους του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top