Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Αφιέρωμα: Συναυλίες και φεστιβάλ τού καλοκαιριού

9:57 π.μ.

10174812_430572787045964_7401863923327318674_nΤο Περιοδικό - Μουσική - 26/05/2014
Οι εκλογές τελείωσαν και πολλά από τα προβλήματά μας παραμένουν εδώ (όπως ήταν αναμενόμενο). Το καλοκαίρι από την άλλη έχει καιρό που έχει ήδη εμφανιστεί και, παρόλο που τα πράγματα παραμένουν δύσκολα, το μυαλό δεν μπορεί να σταματήσει να πηγαίνει ήδη, δειλά δειλά, σε αυτά που έχουμε μάθει να μας συντροφεύουν στους θερινούς μήνες. Ένα από αυτά αναμφισβήτητα είναι οι συναυλίες και τα φεστιβάλ. Ξεκινάμε σήμερα λοιπόν να παρουσιάζουμε μια σειρά από ενδιαφέροντα μουσικά -και όχι μόνο- θερινά καλλιτεχνικά δρώμενα. Βέβαια τα φεστιβάλ και οι μουσικές συναυλίες, παρόλο που αποτελούν εξόχως καλοκαιρινή κατάσταση, δεν πηγαίναν πάντα παρέα με τις  παραλίες. Συνήθως στο μυαλό σου έρχονται εικόνες από αφόρητη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο, Μαλακάσα, ουρές κλπ…
 

Γιατί να μην αλλάξεις τις εικόνες αυτές με άλλες, αρκετά διαφορετικές: από ταξίδι με πλοίο, βουτιές, ρακέτες, καρπούζια, τσίπουρα, αλμύρα και με ότι τέλος πάντων συνδέει καθένας μαςτο καλοκαίρι; Τι καλύτερο από μία ολοκληρωμένη συνάντηση ενός μαζικού συναυλιακού γεγονότος με την ίδια την παραλία; Και που αλλού θα μπορούσε να γίνει καλύτερα κάτι τέτοιο, πέρα από τις Κυκλάδες και τα Κουφονήσια; Το Περιοδικό ξεκινάει το αφιέρωμα στα μουσικά δρώμενα του Καλοκαιριού με το Up Festival vol. 4! Ένα φεστιβάλ που – ανάμεσα στα άλλα καλά- έχει και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ δίνοντας μας κάποιες πιθανότητες παραπάνω να τα καταφέρουμε να πάμε και να το διασκεδάσουμε παρά τους προβληματισμούς μας, τα «τι θα κάνουμε;» και «πως θα τη βγάλουμε;»,  τα άδεια πορτοφόλια και τις χαώδεις σκέψεις μας  (για να επιστρέψουμε και λίγο στο αρχικό σχόλιο)
Τί είναι το Up Festival:

Όπως γράφουν οι ίδιοι οι διοργανωτές: «και ας πέρασαν 3 χρόνια από το πρώτο Upfestival (2011) ακόμα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λέξη για να το περιγράψουμε. Έτσι κρατάμε τη λέξη φεστιβάλ, όσο κι αν ακούγεται κλισέ και ίσως λίγο υπερβολή. Μοιάζει εξωπραγματικό να μπορεί κάποιος να δει ζωντανά όλους τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα τόσο μικρό νησί, σε μια μικρή παραλία στη μέση του πουθενά. Πριν 3 χρόνια ξεκίνησε σαν ένα πείραμα μεταξύ φίλων και τελικά τα καταφέραμε. Παραμένουμε φίλοι που μαζευόμαστε και περνάμε καλά με τη μουσική που αγαπάμε και τους ανθρώπους που σεβόμαστε, σε έναν τόπο που είναι γιορτή από μόνος του. Η παρέα κάθε χρόνο μεγαλώνει και αν δεν υπήρχε ο κόσμος, οι φίλοι, οι χορηγοί, οι τοπικοί φορείς και φυσικά οι καλλιτέχνες που έχουν αγαπήσει το φεστιβάλ και έχουν βοηθήσει όλοι με τον τρόπο τους, σίγουρα δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το καλοκαιρινό μας ραντεβού στο Κουφονήσι κάπου εκεί στα τέλη του Ιούλη. Και επειδή το καλοκαίρι ήρθε πάλι τόσο ξαφνικά τα λέμε σύντομα στην άδεια παραλία…»
1276248_365525776883999_64137894_o

Ο τρόπος να πάς στο Up Festival:
Όπως είπαμε και παραπάνω αυτό είναι ένα φεστιβάλ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΟ. Άρα τα έξοδα σου έχουν να κάνουν με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για διαμονή – μετακίνηση.
Η τοποθεσία:
Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην παραλία Πορί.  Στο άκρο του νησιού (20 με 25 λεπτά περπάτημα από τον Φοίνικα) και μετά από αρκετούς μικρούς όρμους με άμμο ή βότσαλα βρίσκεται το «Πορί» (χάρτης), ακόμα μια ξακουστή παραλία του νησιού με μπόλικο αέρα που κάθε καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης για δεκάδες windsurfers. Αν η επιλογή της πεζοπορίας στο λιοπύρι σας φαίνεται extreme, υπάρχει καραβάκι το οποίο ξεκινάει από το λιμάνι και κάνει το γύρο του νησιού με στάσεις στις προαναφερθείσες παραλίες. Τα δρομολόγιά του δεν είναι σταθερά, επομένως ρωτήστε στην αφετηρία του για τις ακριβείς ώρες. (Tip 1 : Στο βαθμό που θα φτάσετε στο Πορί λόγω του φεστιβάλ, ρωτήστε, μάθετε και πάτε στο Γάλα. Μια εξαιρετικά εντυπωσιακή και σχετικά κρυμμένη τοποθεσία που βρίσκεται κάπου εκεί…)
kalofego
Πορί. Μπαρ «Καλόφεγγο»
Η πρόσβαση: 
Από Πειραιά: Με το Blue Star και με το Super Jet.
Από Νάξο: Με το Σκοπελίτη σε 3 ώρες. (Στη Νάξο φτάνουν πλοία από όλα τα γειτονικά νησιά.)
Ενδοκυκλαδίτικα δρομολόγια: Mέσα στην εβδομάδα. Οι Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες στις οποίες ανήκουν τα Κουφονήσια, συνδέονται όλο το χρόνο με το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8,30 ώρες. Τα Κουφονήσια μέσω της γραμμής: Μήλος – Φολέγανδρος – Ιος – Θήρα – Κουφονήσι – Αμοργός και της γραμμής Πάρος – Νάξος – Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσια – Κατάπολα, συνδέονται με τα αντίστοιχα νησιά. Επίσης έχουν καθημερινή τοπική σύνδεση με τη Νάξο.
10363949_444681188968457_8095007864445381928_n

(Tip 2: Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπεται το ξακουστό μπαρ «Καλόφεγγο» στο Πορί του Κουφονησίου. Καλόφεγγο ονομάζεται το διάστημα των δεκαπέντε πρώτων ημερών από τη νέα Σελήνη μέχρι τη Πανσέληνο. Μέχρι τη στιγμή δηλαδή, που κάτοικοι και χρόνιοι επισκέπτες του Κουφονησίου λένε πως μπορείς, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο από κάθε άλλη φορά, τόσο από το Πορί όσο και από όλη την ακτογραμμή του Κουφονησίου, να αντικρύσεις την εικόνα της γειτονικής Κέρου.
0,,15546409_4,00
Μία εικόνα που πέρα από την έμπνευση που έδωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ (χρησιμοποιώντας την και στο artwork της προώθησής του) θυμίζει και λίγο μία προφίλ άποψη του γνωστού «κυκλαδίτικου αγαλματιδίου». Ίσως ο δημιουργός του να το αντίκρυσε σε αντίστοιχες πανσέληνους πολλά χρόνια πριν από τα ίδια μέρη…)
Το lineup του φεστιβάλ που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες:
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το next big thing (ή μήπως το ήδη big thing;) της εγχώριας μουσικής σκηνής δίνει το «παρών» στο Up Festival, με καλλιτέχνες που τράβηξαν την προσοχή το τελευταίο διάστημα.
Σχήματα όπως οι Baby Guru, οι Α Victim of Society, οι Electric Litany, οι Noise Figures, o Moa Bones και ο Leon of Athens ξεχώρισαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μία μουσική σκηνή με ισχυρές βάσεις και διεθνή απήχηση!
Από το line up δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν εκείνοι που δίνουν ουσία και νόημα στη λέξη «φεστιβάλ» όπως συμβαίνει με τους αντισυμβατικούς Xaxakes και τους ανατρεπτικούς Burger Project, δύο ελληνικά σχήματα που ακολουθούν το δικό τους δρόμο στο εγχώριο μουσικό γίγνεσθαι και που συνήθως δεν αφήνουν τίποτε όρθιο στο live πέρασμα τους! Μαζί με την «ιερή» τριάδα της ροκ, Γιάννη Αγγελάκα, Παύλο Παυλίδη και Last Drive ολοκληρώνεται το line up της 4ης έκδοσης του Up Festival, του μοναδικού ελληνικού φεστιβάλ, όπου οι καλλιτέχνες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κοινό σε ένα ολοήμερο τριήμερο πάρτι πάνω στην παραλία!
Από τις 17 έως τις 19 Ιουλίου ο χρόνος σταματάει και όλα γίνονται μουσική! Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι καθώς οι διοργανωτές προγραμματίζουν ένα warm up party στις 14 Ιουνίου, στο 6 D.O.G.S., ενώ αναμένονται καυτές αποκαλύψεις για τα εξεζητημένα events που θα λάβουν χώρα στο νησί πριν.. Το μόνο – πέρα από το line – up- για το οποίο μας πληροφορούν οι διοργανωτές είναι ότι η σάλπιγγα έναρξης των εορτασμών θα σημάνει το βράδυ της 16ης Ιουλίου και η λήξη κάποια στιγμή στις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου…
Line up (Full): Γιάννης Αγγελάκας | The Last Drive |Παύλος Παυλίδης & The B-Movies | Xaxakes | The Burger Project | Baby Guru | A Victim of Society | Electric Litany | The Noise Figures | Leon of Athens | Moa Bones | Lumiere Brother | Melorman (with Κρίτωνας Μπελλώνιας)
10271539_435415089895067_6887328556253392621_nΠερισσότερες πληροφορίες εδώ.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top