Ορμητικό επιστρέφει το Bob Theatre Festival, μια διοργάνωση που ξεκίνησε το 2008, συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου. Από τη Δευτέρα και για μία ολόκληρη εβδομάδα, στον φιλόξενο χώρο του Bios, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, θα παρουσιαστούν τέσσερις καινούργιες παραστάσεις νέων θεατρικών ομάδων, κάποιες από τις οποίες αναδείχθηκαν μέσα από προηγούμενες διοργανώσεις του.
Ακόμη, θα φιλοξενηθούν θεατρικές δουλειές νέων σχημάτων που ξεχώρισαν φέτος, ενώ στον γνωστό διαγωνισμό Scratch Night, μέσα από τον οποίο νέες ομάδες παρουσιάζουν δουλειές τους που βρίσκονται ακόμα "εν προόδω", προστίθενται για πρώτη φορά δύο νέοι διαγωνισμοί: αυτοσχεδιασμού, με τίτλο "Improv comedy" και stand-up, τα "Ultimate 5 λεπτά δόξας".


Τέσσερις παραστάσεις πρόκειται να κάνουν την πρεμιέρα τους στο Bob Theatre Festival, αρχής γενομένης με την Πυρηνική οικογένεια των Cheek Bones (5/5), μια περφόρμανς που ακολουθεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας αποκλεισμένης από τον έξω κόσμο. Στη συνέχεια η CakeTree Theatre Company θα παρουσιάσει μια επαναπροσέγγιση της Χιονάτης με το If Only (6/5), ενώ η ομάδα Ha! με την devised με κόμικς αισθητική παράσταση Σούπερ γλυκός περγαμόντος (8/5) μας μεταφέρει σε μια Αθήνα όπου το κακό εξαπλώνεται ραγδαία, ώσπου μια περγαμοντιά δίνει το μυστικό συστατικό για τη δημιουργία ενός σούπερ-ήρωα! Τέλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα παρουσιάσει τον μονόλογο Κακή πίστη (10/5).
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν επίσης παραστάσεις που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, όπως Τα λουλούδια στην κυρία, σε σκηνοθεσία Γ. Παλούμπη (5/5), Ο Μουνής από την ομάδα 4Frontal (6/5), Ψέματα ή αλήθεια (Mind the Gap), Διαβολιάδα (Ubuntu), Μόνον ωραία, από την Κ. Μαυρογεώργη (7/5), Περσινή αρραβωνιαστικιά (Elephas tiliensis) (8/5), Romeos Ioulieta Panta από τον Δ. Κουρούμπαλη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, από τον Κ. Γάκη (9/5), Ο διχοτομημένος υποκόμης (σκην. Κ. Γάκης), Τον άυλο εσένα (σκην. Γ. Παλούμπης), Κάτι διαφορετικό, από τους C for Circus (10/5) και Αύξηση, από τους 4Frontal (11/5).