Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Το πολύ πορνό «καίει» τον εγκέφαλο…

9:11 π.μ.

Όσοι άνδρες περνούν πολλές ώρες βλέποντας πορνογραφία… χαζεύουν! Αυτό έδειξε έρευνα του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Ανάπτυξης Max Planck στο Βερολίνο, συμφωνα με την οποία οι άνδρες αυτοί παρουσιάζουν μειωμένη φαιά ουσία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου. Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα JAMA Psychiatry και στηρίχθηκε σε πείραμα που έγινε ανάμεσα σε 64 άντρες, ηλικιών από 21-45 ετών. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές δεν ενημερώθηκαν εξ αρχής για τη φύση του πειράματος. Οι ερευνητές τους είπαν μόνο ότι πρόκειται για «επιστημονική μελέτη που περιλαμβάνει μετρήσεις μαγνητικής τομογραφίας».


Οι άνδρες απάντησαν σε ερωτηματολόγια, και η μέση κατανάλωση υπολογίστηκε σε λίγο περισσότερο από 4 ώρες την εβδομάδα. Οι εθελοντές επίσης κλήθηκαν να κοιτάξουν εικόνες από πορνογραφικούς δικτυακούς τόπους, ή εικόνες ανθρώπων να γυμνάζονται, ενώ ταυτόχρονα η εγκεφαλική τους δραστηριότητα καταγραφόταν με την τεχνική της λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα «ο όγκος της φαιάς ουσίας στον δεξιό κερκοφόρο πυρήνα του ραβδωτού σώματος είναι μικρότερη με την υψηλή χρήση πορνογραφίας».

Παραμένει άγνωστο αν η πορνογραφία συρρικνώνει τη φαιά ουσία, ή αν τα άτομα με λίγη φαιά ουσία στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξημένη ροπή στο πορνό.

Οι ερευνητές ωστόσο προχωρούν στην υπόθεση ότι «τα άτομα με μειωμένο όγκο στο ραβδωτό σώμα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερη εξωτερική διέγερση για να νιώσουν απόλαυση».

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top