Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι πέντε μπάντες του Red Bull Bedroom Jam σε μια συναυλία, Σάββατο 31 Μαΐου, είσοδος ελεύθερη.

9:16 π.μ.

Οι πέντε μπάντες του Red Bull Bedroom Jam σε μια συναυλία, Σάββατο 31 Μαΐου, είσοδος ελεύθερη.
Το Σάββατο 31 Μαΐου, στο Stage Volume 1, οι πέντε νικητήριες μπάντες παίζουν μπροστά στο κοινό τους διεκδικώντας το εισιτήριο πρόκρισης στο Ejekt Festival και στο Heavy By The Sea. Το λόγο έχουν τώρα οι κριτές.

Οι MindthreaT που βρέθηκαν στην κορυφή του Buzz Chart την τέταρτη εβδομάδα.
Οι "μηχανές" παίρνουν φωτιά, τα ηχεία "ιδρώνουν" και υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Οι MindthreaT έπιασαν κορυφή στην τέταρτη διαγωνιστική εβδομάδα του Red Bull Bedroom Jam, πρωταθλητές στο Buzz Chart στην πορεία του μοναδικού διαγωνισμού που σε οδηγεί από την κρεβατοκάμαρά σου στη μεγάλη σκηνή.
Το θέμα αυτή τη φορά είναι metal και οι MindthreaT το τιμούν δεόντως, παίζοντας το τραγούδι τους Deeper Than Scars στο show που ετοίμασαν με hostess την Τζένη Μελιτά. Το συγκεκριμένο κομμάτι, όπως λένε, συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που θα ήθελαν και μιλάει για εκείνο το μέρος της ψυχής όπου δεν υπάρχει κανένα φως. Οι MindthreaT δεν χάνουν χρόνο. Μουσικές, πρόβες, εμφανίσεις, φεστιβάλ και νέες περιπέτειες. Φέτος, πιστεύουν θα είναι η χρονιά τους και από ό,τι φαίνεται αρχίζουν να έχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις για αυτή τους την πεποίθηση. Για παράδειγμα, την επόμενη Τρίτη, 6/5, μοιράζονται τη σκηνή SIX D.O.G.S. παρέα με τους Blame Kadinsky, ανοίγοντας το live των Madleaf στα πλαίσια των Red Bull Bedroom Jam Gigs. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, είσοδος ελεύθερη.
Οι MindthreaT ξεκίνησαν, με έδρα την Αθήνα, το 2011 και ως το φθινόπωρο είχαν κυκλοφορήσει το «Amidst your Bloodlines», το πρώτο EP τους και το πρώτο τους video clip, Not Your Faith. Το όνομά τους άρχισε να συζητιέται, τα "κλικ" να πολλαπλασιάζονται. Οι κριτικές που τους υποδέχονται τους κάνουν να ανεβάσουν κι άλλο ταχύτητες. Ποιός τους αδικεί; Συνέχεια στη σκηνή, σε συναυλίες, στο Wacken Metal Battle Greece 2012, όπου αναδεικνύονται νικητές και εκπροσωπούν την Ελλάδα σε ένα από τα πιο σημαντικά metal festival του κόσμου, το Wacken Open Air. Εκεί μοιράζονται τη σκηνή με γκρουπ –γίγαντες όπως οι Machine Head, In Flames, Amon Amarth, Testament, Sepultura, Six Feet Under, Darkest Hour, Suicide Silence, Unearth, Dark Funeral, Moonspell, Decapitated, Dimmu Borgir, Opeth, OverKill, Dead By April και Sylosis.


Οι MindthreaT παίζουν στο garage τους© Vladimir Rys/Red Bull Content Pool
Τι άλλο μπορεί να κάνει σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο ένα συγκρότημα που σέβεται τον εαυτό του; Να πατήσει κι άλλο γκάζι! Και οι MindtreaT, μπαίνουν στούντιο, ηχογραφούν και παρουσιάζουν το επόμενο EP, "Where The Lights Are Dead" (κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2013) με studio video για το "Deeper Than Scars" και video clip για το "Under The Surface". Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και η μπάντα παίρνει το εισιτήριο για το Total Metal Festival της Ιταλίας, με επίσημη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ανάμεσα σε γνωστούς και μη εξαιρετέους, όπως Behemoth, Kreator, Moonspell και Death Angel, μεταξύ άλλων.
Αν και το όνομά τους κρύβει απειλή (MindthreaT), δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δηλώνει, όπως οι ίδιοι εξηγούν, την απειλή που δέχεται ο εγκέφαλός μας από ό,τι επιχειρεί να τον ελέγξει, από τα media ως την κάθε προσπάθεια που γίνεται να κοντρολάρει την σκέψη του ανθρώπου. Δηλώνουν ότι "κάνουν τα πάντα για την μπάντα" και έχουν τον τρόπο τους, όλοι και ο καθένας ξεχωριστά. Ο Δημήτρης παίζει κιθάρα και σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, και αρμονία επίσης, ενώ παραδίδει και μαθήματα κιθάρας. Ο Γιάννης, στην κιθάρα και αυτός, με σπουδές αρμονίας και ηχηρό παρών στις μεταλλικές επιδόσεις του γκρουπ. Ο Αντώνης που εργάζεται σαν πωλητής και σπουδάζει φωνητική στο συγκρότημα είναι η βροντερή φωνή της μπάντας. Στα ντραμς σηκώνει σκόνη, ο Κώστας, ένας μέταλ ντράμερ στα ΤΕΙ Πειραιά. Ενώ ο Αλέξανδρος, που παίζει μπάσο και γράφει τους στίχους, κάνει τώρα μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία, δίνοντας στους MindthreaT το προνόμιο να έχουν έναν ψυχοθεραπευτή στις τάξεις τους, κάτι το οποίο κάθε μπάντα μπορεί να ζηλεύει. Ο ίδιος δηλώνει και φανατικός των χειμερινών σπορ, στην παράδοση που θέλει τους μπασίστες πολυτάλαντους.
Όσοι αναζητάτε την τύχη των MindthreaT, μην χάνετε χρόνο! Φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα και μένει ακόμη μόλις μία ημέρα για όποιον καλλιτέχνη ή συγκρότημα θέλει να πάρει μέρος και να ανεβάσει το βίντεο του, στη μουσική ηλεκτρονική πλατφόρμα του διαγωνισμού, www.redbullbedroomjam.gr και να κάνει buzz μέσω φίλων και fans.

Οι πέντε μπάντες, νικητές στις ισάριθμες εβδομάδες τoυ Red Bull Bedroom Jam βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εκκίνηση για την τελική ευθεία που θα τους δώσει το "εισιτήριο" για την εμφάνισή τους στα δύο μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Ejekt Festival και το Heavy By The Sea, αλλά και ένα βήμα πιο κοντά στο έπαθλο του μεγάλου νικητή, την ηχογράφηση σε ένα από τα Red Bull Studios.
Προτού, όμως, έρθει η ώρα για τις μεγάλες σκηνές των φεστιβάλ, σειρά έχει η σκηνή του Stage Volume 1, εκεί όπου το Σάββατο, 31 Μαΐου, στις 21:00, η χρυσή πεντάδα καλείται να αποδείξει τις δυνατότητές της μπροστά σε φίλους και fans (είσοδος δωρεάν), αλλά και στην κριτική επιτροπή η οποία θα επιλέξει τα τρία μουσικά σχήματα που θα περάσουν στην επόμενη φάση.
Τους γνωρίσαμε μέσα από τα weekly shows του Red Bull Bedroom Jam, ας φρεσκάρουμε όμως τη μνήμη μας. Στη μάχη ρίχνονται οι πέντε νικητές, που διέπρεψαν στο Buzz Chart κάνοντας το απαιτούμενο διαδικτυακό buzz: BrightSide., Schooldrivers, Inconsistencies, MindthreaT και Revenge of the Giant Face.
Οι BrightSide. που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη, μετράνε ήδη πέντε χρόνια μαζί, έχοντας δώσει ζωηρά το στίγμα τους στην indie rock επικράτεια. Οι Schooldrivers, από την Αθήνα, δημιουργούν με επιρροές από modern rock, grunge και prog rock, ένα δικό τους ήχο αλλά και μια έντονη παρουσία. Οι Inconsistencies, στην ουσία, το σόλο πρότζεκτ του Ηλία Μπόγδανου (a.k.a Bonjo) ξεχώρισε με ένα μελαγχολικό κομμάτι που έγραψε με θέα τη θάλασσα. Οι MindthreaT είναι Αθηναίοι με ηχηρό metal εκτόπισμα, παθιασμένοι όλοι τους με την μπάντα. Οι Revenge of the Giant Face με το ατίθασο hardcore punk, math metal όχημά τους και μια φρενήρη πορεία για το επόμενο βήμα κάθε φορά.
Σε μια βραδιά γεμάτη μουσική… και βαθμολογίες, οι τέσσερις κριτές, σεβαστοί άνθρωποι από τον χώρο της μουσικής, θα παίρνουν την τελική απόφαση για την πρόκριση των τριών από τις πέντε πάντες με βάση το live performance τους. Συγκεκριμένα, την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Gus G των Firewind και μόνιμο κιθαρίστα τα τελευταία χρόνια του Ozzy Osbourne, ο Γιάννης Παλτόγλου, ιδιοκτήτης της εταιρίας διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων Detox Events και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ejekt Festival και του Heavy By The Sea, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, μουσικός δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, τηλεοπτικός παρουσιαστής και ο Χρήστος Παπαδάς, με πολυετή παρουσία στο ραδιόφωνο, τα τελευταία χρόνια σταθερά στον Red 96,3.
Η είσοδος για το Red Bull Bedroom Jam: Judges Selection είναι ελεύθερη. Η μουσική -και η …αγωνία για τις πέντε μπάντες- εγγυημένες.
Stage Volume 1: Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top