Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι γυμνές μούσες του Τιτσιάνο και του Ραφαήλ... αδυνάτισαν

11:20 π.μ.

Τα σημερινά πρότυπα γυναικείας ομορφιάς, διαμορφωμένα μέσα από τις διαφημίσεις και τον κόσμο της μόδας, διαφέρουν ριζικά σε σχέση με το παρελθόν, όπως και τα μανεκέν που "θαυμάζουμε" στα περιοδικά μόδας διαφέρουν ριζικά από τις πραγματικές γυναίκες.
Η φωτογράφος Lauren Wade, εμπνευσμένη από τους πιο κλασικούς πίνακες στην ιστορία της τέχνης που απεικονίζουν γυμνά γυναικεία σώματα, επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες στο photoshop και τις προσάρμοσε στα σύγχρονα πρότυπα.


"Μπορεί να υπάρχει μία δόση ιεροσυλίας σε αυτό, αλλά ιεροσυλία είναι πρώτα από όλα οι δικές μας ιδέες για την ομορφιά", ανέφερε η φωτογράφος.
Τι θα συνέβαινε λοιπόν εάν οι πληθωρικές μούσες του Τιτσιάνο και του Ραφαήλ... υπέκυπταν στις πιέσεις των γυναικών του σήμερα; Ο στόχος της φωτογράφου ήταν να αναδείξει και την επεξεργασία που γίνεται στις φωτογραφίες διάσημων προσώπων, προτού δημοσιευτούν, προκειμένου να προσφέρουν μία ωραία (τι και αν είναι ψεύτικη) εικόνα στον θεατή.
"Σε όλη την ιστορία της τέχνης οι μεγάλοι ζωγράφοι μαγεύονταν από σώματα γυναικών που ποτέ δεν θα χωρούσαν στις αναλογίες και τις επιταγές της σύγχρονης μόδας. Θα μας άρεσαν αυτά τα έργα, εάν προσαρμόζονταν στα δικά μας πρότυπα;", αναρωτήθηκε η Lauren Wade που εργάζεται στο περιοδικό "Take Part".
Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Take Part

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top