Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

7 εκατομμύρια βιβλία, όλη η ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά ΕΔΩ!

10:20 π.μ.

Η Europeana είναι μια διαδικτυακή βιβλιοθήκη που φιλοξενεί εκατομμύρια βιβλία, πίνακες, χειρόγραφα και άλλα στοιχεία της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για μια πολύγλωσση υπηρεσία αναζήτησης,  με λέξεις κλειδιά, η οποία σήμερα καλύπτει πάνω από 7 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα βιβλία.

Τι μπορείτε να βρείτε στη Europeana:
Εξερευνήστε τα εκατομμύρια των ειδών από ένα φάσμα κορυφαίων γκαλερί της Ευρώπης, βιβλιοθηκών, αρχείων, χειρόγραφων, μουσείων, βιβλίων, φωτογραφιών, έργων ζωγραφικής και γλυπτικής, καθώς και στοιχεία από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση,  ημερολόγια, χάρτες, παρτιτούρες και ηχογραφήσεις. Η Europeana είναι μια αξιόπιστη πηγή της πολιτιστικής κληρονομιάς, έργο του ιδρύματος της Europeana με τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών πολιτιστικών θεσμών. Παγκόσμια στοιχεία και θέματα βρίσκονται εδώ, όπως  το βιβλίο του Ισαάκ Νεύτωνα σχετικά με νόμους της κίνησης, τα σχέδια του Leonardo da Vinci, η ζωγραφική του Johannes Vermeer  ή αντικείμενα σχετικά με το τείχος του Βερολίνου. Γνωστά ονόματα όπως η βρετανική βιβλιοθήκη του Λονδίνου, το μουσείο Rijksmuseum στο Άμστερνταμ και το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι συγκαταλέγονται παράλληλα με μικρότερους οργανισμούς από όλη την Ευρώπη, με τις συλλογές τους να προσφέρουν μια ψηφιακή εξερεύνηση της ιστορίας της Ευρώπης από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την πλατφόρμα: 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top