Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Εξι ταινίες που δημιουργήθηκαν σε κοινό πρόγραμμα προβάλλει το Ινστιτούτο Γκαίτε

9:14 π.μ.

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση της «Αγνωστης ζωής των άλλων» όπως ονομάστηκε το ελληνογερμανικό πρόγραμμα παραγωγής ντοκυμαντέρ από νέους στον καιρό της κρίσης, το οποίο στηρίχθηκε από το Ινστιτούτο.
Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο της εφετινής χρονιάς 14 νέοι Γερμανοί και Ελληνες, συναντήθηκαν στην Αθήνα και στο Μπέργκις Γκλάντμπαχ της Κολωνίας όπου κατέγραψαν με τις κάμερές τους άγνωστες πτυχές της ζωής των εκάστοτε «άλλων». Μια προσπάθεια κατανόησης της πραγματικότητας για τους Ελληνες και τους Γερμανούς στον καιρό της οικονομικής κρίσης.
Το Βήμα έχει ήδη αναφερθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και την σημαντικότητά του.
Εδώ θα δώσουμε μια εικόνα από τα έξι ντοκυμαντέρ που γύρισαν από κοινού και που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε για τα 60 χρόνια του στην Αθήνα.



«Athens calling» (30´)
των Ruben Bohnet, Michael Fetter Nathansky, Αναστασίας Ρεπούλιου, Κωνσταντίνου Σπανομαρίδη. 12 Φεβρουαρίου 2012: Διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά των μέτρων λιτότητας. Πάνω από 40 κτίρια καίγονται, μεταξύ αυτών και 3 κινηματογράφοι. Γιατί αυτές οι επιθέσεις κατά των χώρων της τέχνης; Οι νεαροί Γερμανοί και Ελληνες περιδιαβαίνουν την πόλη, αναζητώντας απάντηση σ' αυτό ακριβώς το ερώτημα.

«Maria Motjer Milanes - Recuerdos» (45´)
των Michael Fetter Nathansky, Sinah Käding, Αναστασίας Ρεπούλιου, Χλόης Παρέ-Αναστασιάδου. Πώς θυμόμαστε έναν αγαπημένο άνθρωπο; Τρυφερό κινηματογραφικό πορτρέτο της τραγουδίστριας Maria Mojter Milanes και της μπάντας της, που απεικονίζει ταυτόχρονα τη ζωή Ισπανών μεταναστών στη Γερμανία.

«The bridge» (20´)
των Χρήστου Γαμπρίτσου, Adna Islamovic, Oλγας Λατουσάκη, Αγγέλας Ντέρου. Ο μαθητής Σόλων Καρυδάκης χάνει τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λ. Κηφισίας. Το σχολειό του αγωνίστηκε για δυο ολόκληρα χρόνια για μια γέφυρα πεζών στο επικίνδυνο σημείο. Και τα κατάφερε.

«Private talks - A German Greek video session» (20´)
των Χρήστου Γαμπρίτσου, Josephine Mäder, Μαριάννας Σερβετά, Felix Zilles-Perels. Οι κινηματογραφιστές αφηγούνται τη δική τους συνάντηση στην Αθήνα και στο Μπέργκις - Γκλάντμπαχ. Μια συνάντηση κόντρα στη δυσπιστία και την εχθρότητα.

«Hol` doch die polizei - Call the cops!» (15´)
των Ruben Bohnet, Adna Islamovic, Ολγας Λατουσάκη, Αγγέλας Ντέρου. Σπίτι υπό κατάληψη στην Κολονία. Το ντοκιμαντέρ παρατηρεί έναν αυτοδιοικούμενο χώρο ζωής νεαρών ανθρώπων, ο οποίος απειλείται διαρκώς με κλείσιμο.

«Thirsty (15´)
των Sinah Käding, Χλόης Παρέ-Αναστασιάδου, Ειρήνης Σερβετά. Στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας κωφοί παίρνουν μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής. Είναι οι κωφοί καλλιτέχνες όπως όλοι οι άλλοι; Ή έχουν άλλες, δικές τους προσβάσεις στον ορατό κόσμο;

Οι νεαροί δημιουργοί (σε ελληνογερμανική αλφαβητική σειρά)

Ruben Bohnet, 21 χρονών
Χρήστος Γαμπρίτσος, 16 χρονών
Michael Fetter Nathansky, 19 χρονών
Adna Islamovic, 17 χρονών
Sinah Käding, 18 χρονών
Ολγα Λατουσάκη, 17 χρονών
Josephine Mäder, 18 χρονών
Αγγέλα Ντέρου, 16 χρονών
Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου, 16 χρονών
Αναστασία Ρεπούλιου, 16 χρονών
Μαριάννα Σερβετά, 17 χρονών
Ειρήνη Σερβετά, 17 χρονών
Κωνσταντίνος Σπανομαρίδης, 16 χρονών
Felix Zilles-Perels, 20 χρονών

Στο project συμμετείχαν επίσης με ιδέες, προτάσεις και συμπαράσταση ο Αγης Παπαγεωργάκης (16 χρονών), η Ελένη Περάκη (16 χρονών) και η Λυδία-Μαρία Τσιβεριώτη (16 χρονών).

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top