Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η «Ψυχή του Μεξικού» από τον Κάρλος Φουέντες

8:19 π.μ.

Το μεγαλείο του Μεξικού, τα πιο βαθιά και αυθεντικά στοιχεία της ταυτότητάς του και όλη τη μεξικανική κληρονομιά όπως εκφράζεται μέσα από την τέχνη, από την προϊστορία μέχρι σήμερα, παρουσιάζει η σειρά ντοκυμαντέρ «El alma de México» («Η ψυχή του Μεξικού»), με αφηγητή τον Κάρλος Φουέντες (1928-2012), τον κορυφαίο μυθιστοριογράφο και δοκιμιογράφο του Μεξικού. Οι ταινίες θα προβληθούν στις 10 και 17 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού.



Η σειρά περιλαμβάνει τρεις ωριαίες ταινίες τις οποίες θα προλογίσει, πραγματοποιώντας μικρό αφιέρωμα και στον πρόσφατα εκλιπόντα Φουέντες, ο πρέσβης του Μεξικού Ταρσίσιο Ναβερέτε Μόντες ντε Οκα στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα) τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. Θα ακολουθήσει η προβολή της πρώτης ταινίας με τίτλο «Ξημέρωμα στη Μέση Αμερική» (στις 7.30 μ.μ., με ελληνικούς υπότιτλους).

Η προβολή των ταινιών θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, με το ντοκιμαντέρ «Τοπίο με πυραμίδες» (στις 7.00 μ.μ., με ελληνικούς υπότιτλους) και στη συνέχεια το «Ζωντανή κληρονομιά» (στις 8.10 μ.μ., χωρίς υπότιτλους).

Τα ντοκυμαντέρ, στα οποία συνεργάστηκαν διακεκριμένοι ερευνητές και διανοούμενοι, αποτελούν παραγωγή του Εθνικού Συμβουλίου για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες του Μεξικού, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Televisa.

Η «Ψυχή του Μεξικού» εγκαινιάζει το εφετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Θερβάντες, με εκδηλώσεις που αφορούν τον κινηματογράφο, τη μουσική, το βιβλίο και τις τέχνες.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top