Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ντοκιμαντέρ: Living Utopia (The Anarchists & The Spanish Revolution)

9:56 π.μ.

Το “Ζώντας την Ουτοπία” είναι ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ που συνδυάζει την ιστορική και θεωρητική αντίληψη για την προέλευση και την ανάπτυξη του ισπανικού αναρχικού κινήματος, με επίκεντρο τον πόλεμο του 1936.

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ -μεταγλωττισμένο στα ελληνικά- μεγάλου μήκους (90+ λεπτά), το οποίο καταγράφει την προέλευση και την εξέλιξη του ισπανικού αναρχικού κινήματος και το σημαντικό ρόλο του κατά τη διάρκεια της Ισπανικής Επανάστασης (1936-1939).

Ο προβληματισμός σχετικά με το φιλοσοφικό υπόβαθρο μιας τέτοιας σκέψης και την πρακτική εφαρμογή της. Δεδομένου ότι είναι τόσο ενημερωτικό και εμβαθύνει στο κομμάτι της έρευνας, θεωρείται ένα κόσμημα μεταξύ των ιστορικών στις καρδιές των εξεγερμένων. Η μεγαλύτερη κοινότητα του είδους της στην Ευρώπη την εποχή εκείνη, τα εκατομμύρια των αγροτών και των εργατών της πόλης κατάφεραν να υλοποιήσουν με επιτυχία μια κοινωνία βασισμένη στην ισότητα, την αμοιβαία βοήθεια, τη συμμετοχική δημοκρατία και αυτο-οργάνωση – και όλα αυτά χωρίς ένα κεντρικό κράτος ή την κυβέρνηση. Αυτό το συναρπαστικό ακόμη σε μεγάλο βαθμό άγνωστο μέχρι τότε κοινωνικό πείραμα καταστράφηκε τελικά από τις δυνάμεις μέσα και έξω από αυτό.



Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top