Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκεί που η Jazz συναντά τη World μουσική

8:50 π.μ.

Εδώ ταιριάζει η έκφραση "Δεν ξανάγινε!". Εξαήμερη διοργάνωση με 38 σχήματα και τόσο μεγάλη εκπροσώπηση της ντόπιας (κυρίως αθηναϊκής) σκηνής ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει! Πίσω από τις καλές ιδέες υπάρχουν πάντα άνθρωποι και στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα "Αστροναύτες", που ήδη έχει μια αξιόλογη δουλεά στο ενεργητικό της. Τον περασμένο Ιούνιο ετοίμασαν και έδωσαν το 1ο World Jazz Music Festival στον Λόφο του Στρέφη.
Τα σχήματα που εμφανίζονται τα δύο τριήμερα του World Jazz Festival στο Θησείο, συνδυάζουν ήχους balcan, avant-garde, jazz και ψυχεδελικών dub επιλογών, με εθνικούς απόηχους από τη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τον Αραβικό Κόσμο.
Λίγα ονόματα από τα δεκάδες που συμμετέχουν:


Κατά το πρώτο τριήμερο (28-30/9) θα εμφανιστούν οι Anakata, Delos Project, Μιχάλης Καταχνιάς, Encardia, Music Soup, Γιώργος Μακρής, Γιάννης Κασσέτας, Γιώργος Γεωργιάδης, Σάμης Αμίρης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Βαγγέλης Στεφανόπουλος (με τα δικά τους σχήματα) και πολλοί άλλοι.
Μια εβδομάδα αργότερα, θα ανέβουν στη σκηνή, μεταξύ άλλων, οι Carusel, Χάρης Λαμπράκης, Batuca, Αλέκος Βρέτος, Γιώργος Κοντραφούρης, Κώστας Αναστασιάδης, Alcalica, Αγγελική Τουμπανάκη, Ιχώρ, Γ. Παπαδόπουλος, Αναματερός και ο Αποστολάκης (Χαΐνηδες) με τους Mode Plagal (5-7.10).
Στα συν ακόμη, το πολύ λογικό εισιτήριο, η αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του Συλλόγου Αρχαιολόγων, τα DJ sets, τα μπαζάρ ρούχων - κοσμημάτων, το θέατρο δρόμου, τα απρόβλεπτα jam μουσικών με φίλους και η γενική ατμόσφαιρα επικοινωνίας μέσα από τον πλούτο της διαφορετικότητας. Μουσικής και ανθρώπινης. Χορηγός επικοινωνίας είναι η "Αυγή".
Κορνήλιος Διαμαντόπουλος

Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο. World - Jazz Festival σε δύο τριήμερα: Το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και το πρώτο του Οκτωβρίου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top