Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Θέατρο με 10 ευρώ στο 3ο Low Budget Festival

10:03 π.μ.

«Όλη η εποχή που ζούμε είναι low budget, όχι μόνο το Φεστιβάλ». Με αυτά τα λόγια ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίασε το 3ο Low Budget Festival που περιλαμβάνει παραστάσεις Ελλήνων δημιουργών στην τιμή των 10 ευρώ.
«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Αλλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή η τέχνη μπορεί -και θα κάνει- πολύ ουσιαστικά πράγματα» δήλωσε ο Λ.Λαζόπουλος στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ.
«Είναι η εποχή που θα γεννήσει θέατρο. Και το Low Budget Festival είναι ένα μικρό "μαιευτήριο". Δίνει τη δυνατότητα να λάμψουν οι νέοι και δυνατοί άνθρωποι του θεάτρου μας. Δεν είναι λίγες οι παραστάσεις που γεννήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης και ακολούθησαν τη δική τους αξιοσημείωτη διαδρομή» δήλωσε.
Από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου θα ανέβουν στο Γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη δέκα παραστάσεις.



Ο Ένκε Φεζολλάρι ανοίγει το φεστιβάλ με το έργο του Σάκη Σερέφα «Θα σε πάρει ο δρόμος» (19, 20, 21/11). Πρόκειται για εννέα γλυκόπικρες ιστορίες καθημερινών ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν κόντρα στην κρίση.
Ακολουθεί η «Αθανασία» σε κείμενο - σκηνοθεσία και κινηματογράφηση Χρήστου Δήμα με την Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους στον ρόλο μιας γυναίκας καθηλωμένης σε αναπηρικό καροτσάκι να διεκδικεί το δικαίωμά της, να «φύγει» με αξιοπρέπεια (22, 23, 24/11).
Την «Ψυχολογία Συριανού συζύγου» του Εμμανουήλ Ροϊδη (1894) σκηνοθετεί και ερμηνεύει ο Θανάσης Σαράντος (25, 26, 27/11).
Μια παράσταση βασισμένη στο έργο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Ιωάννου, είναι το «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα» το οποίο σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης (28, 29, 30/11).
Την «Πάττυ Χύμα» - μια ελεύθερη θεατρική διασκευή του ομώνυμου αφηγήματος του Αλμοδόβαρ- σκηνοθετεί και ανεβάζει ο Αντώνης Καλογρίδης (1, 2, 3/12). «Βιογραφήσαμε εκ νέου τη λογοτεχνική πρωταγωνίστρια του Αλμοδόβαρ εν μέσω οικονομικής κρίσης του 2012, ακολουθώντας το τραχύ, κυνικό αλλά κοινωνικά και ατομικά συναισθηματικό χιούμορ του δημιουργού της, όπως νομίζουμε ότι θα εκφραζόταν σήμερα» επισήμανε ο Αντώνης Καλογρίδης.
Το «Speech (less)» του Δημήτρη Γκενεράλη, μια ερευνητική εργαστηριακή δουλειά, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση», σκηνοθετεί η Γιολάντα Μαρκοπούλου (4, 5, 6/12). Η παράσταση βασίζεται σε υλικό από πολιτικούς λόγους και διαπραγματεύεται το ερώτημα «αν υπάρχει ηγέτης σήμερα και ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός».
Την τελική εκδοχή της «Γκόλφω»- υπό τον τίτλο «Goλφω! Director’ s cut»- σκηνοθετεί ο Σίμος Κακάλας.
Μια αυτοσχεδιαστική κωμική παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Χρονογραμμή» θα παρουσιάσει ο Λάμπρος Φισφής με την ομάδα του (10, 11, 12/12). «Ένα έργο χωρίς σενάριο, χωρίς σκηνικά και κοστούμια που θα βασίζεται μόνο στις ιδέες που θα μας δίνει το κοινό» είπε ο σκηνοθέτης.
Στη νέα του παραγωγή «Αλεξάντερ πλατς», δουλεύοντας πάνω στο σπουδαίο μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ο θίασος Κανιγκούντα επιχειρεί ν’ αποδείξει πως η ομώνυμη πλατεία δεν βρίσκεται στο Βερολίνο, ενώ θέτει ως υπόθεση εργασίας την εξής ιδιότυπη συνθήκη: πρωταγωνιστής του «Αλεξάντερ πλατς» δεν είναι ο Φραντς Μπίμπερκοπφ, αλλά όλες εκείνες οι αναλώσιμες γυναίκες, που τον περιβάλλουν (13, 14, 15/12).
Το φεστιβάλ κλείνει η παράσταση του Κώστα Γάκη «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο» (16, 17, 18/12). Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων.
Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 το βράδυ. Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει την Παρασκευή.
Προπώληση: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00), www.mcf.gr και στα καταστήματα Public.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top