Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο κόσμος της ρωμαϊκής Αθήνας στη Στοά του Αττάλου

6:07 π.μ.

Από τον εξώστη της Στοάς του Αττάλου στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας δεν ξέρει κανείς τι να θαυμάσει περισσότερο. Το ίδιο το κτίριο αναβαθμισμένο και ανακαινισμένο, τα έργα που εκτίθενται ή την εκπληκτική πανοραμική θέα προς τον αρχαιολογικό χώρο, τον λόφο του Αγοραίου Κολωνού με τον Ναό του Ηφαίστου και της Αθηνάς, τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τον Άρειο Πάγο και τους Δυτικούς λόφους;


Πρόκειται για μοναδική εικόνα, που βοηθά τον επισκέπτη να κατανοήσει την αρχαία τοπογραφία και να αναπλάσει νοητικά τη μορφή της περιοχής κατά την αρχαιότητα. Πριν από αυτό όμως θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τη νέα έκθεση στον άνω όροφο της Στοάς του Αττάλου με τίτλο «Τεκμήρια Γλυπτικής από την Αρχαία Αγορά», η οποία παρουσιάσθηκε επισήμως το μεσημέρι της Τρίτης από τον αν. υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού κ. Κώστα Τζαβάρα και την γενική γραμματέα Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη. Παρόντες, ο αμερικανός πρέσβης κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, ο νορβηγός πρέσβης κ.Σ. Λάρσεν και ο γενικός διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών Τζεϊμς Ραϊτ.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top