Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Η ταινία για το θρυλικό "CBGB" Δες το trailer

7:55 π.μ.

Γράφει ο Μάκης Μηλάτος - http://www.athensvoice.gr

Η ποπ κουλτούρα είναι εφήμερη θρησκεία και οι ναοί της εύκολα γκρεμίζονται. Έτσι το αθηναϊκό Ρόδον έγινε σούπερ μάρκετ, το λονδρέζικο Marquee έγινε εστιατόριο και το νεοϋορκέζικο CBGB είναι πια μπουτίκ του John Varvatos (ο οποίος είχε τουλάχιστον την εξυπνάδα να διατηρήσει μερικά στοιχεία του θρυλικού «λαϊβάδικου», κάνοντας αυτό που κάνουμε εμείς με τα αρχαία στους σταθμούς του μετρό).
Το CBGB είναι ο χώρος που συνδέθηκε όσο κανένας άλλος με το «νέο κύμα» της δεκαετίας του '70 κι έγινε ο ναός μιας ολόκληρης φάσης και μιας δημιουργικής εποχής, καθώς οι Talking Heads, οι Blondie, η Patti Smith, οι Ramones, οι Dead Boys και όλη η punk/new wave σκηνή βρήκε εκεί φιλόξενο καταφύγιο.
Το μαγαζί μπορεί να μην υπάρχει πια αλλά ο μύθος του είναι ακόμη ζωντανός κι απόδειξη γι' αυτό είναι ότι εδώ και 2 χρόνια γίνεται ένα φεστιβάλ στην Νέα Υόρκη με το όνομα: "CBGB" και με νέα ονόματα να παίζουν γι' αυτό, ενώ τώρα είναι έτοιμη και η ταινία που λέει την ιστορία του και στην οποία παίζουν: ο Allan Rickman στο ρόλο του ιδρυτή του CBGB Hilly Kristal, η Malin Akerman ως Debbie Harry, o Taylor Hawkins ως Iggy Pop, η Mickey Sumner ως Patti Smith και ο Rupert Grint ως Cheetah Chrome (Dead Boys).
Η ταινία: "CBGB" θα βγει στις αίθουσες στις αρχές Οκτωβρίου, λίγο πριν αρχίσει το ομώνυμο φεστιβάλ.

 http://www.youtube.com/watch?v=P6JsgZU9jHY

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top