Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Απονεμήθηκαν σήμερα τα βραβεία του 2010 - Βραβεύτηκαν Ζυράννα Ζατέλη Αλκη Ζέη για το σύνολο του έργου τους

10:47 π.μ.

Τα βραβεία της χρονιάς που πέρασε απένειμε η Ακαδημία Αθηνών στην καθιερωμένη ετήσια τελετή της στο τέλος του έτους. Για το σύνολο του έργου τους βραβεύθηκαν από το Ιδρυμα Πέτρου Χάρη η μυθιστοριογράφος Ζυράννα Ζατέλη, ο ποιητής Γιάννης Βαρβέρης και ο διηγηματογράφος Η.Χ. Παπαδημητρακόπουλος, ενώ από το Ιδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη ο ποιητής Αντώνης Φωστιέρης και η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αλκη Ζέη.

Στους βραβευθέντες συγκαταλέγονται ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ομότιμος διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, για το τετράτομο έργο του «Αρχείο Αλή Πασά, Συλλογής Ι. Χιώτη, Γενναδείου Βιβλιοθήκης της Αμερικανικής Σχολής Αθηνών», ο κλασικός φιλόλογος Αντώνης Ρεγκάκος για τη μελέτη του «Επινοώντας το παρελθόν. Γέννηση και ακμή της ιστοριογραφικής αφήγησης στην κλασική αρχαιότητα», ο λαογράφος Μανώλης Βαρβούνης για το βιβλίο του «Λαϊκές θρησκευτικές τελετουργίες στην Ανατολική και τη Βόρεια Θράκη» και ο καθηγητής Κώστας Μπέης για το σύνολο του συγγραφικού του έργου που πραγματεύεται τη σχέση φιλοσοφίας και θρησκείας.

Βραβεύθηκαν επίσης ο Ιωάννης Κωστάκης, ο πρώτος αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Ηλίας Αργυριάδης και Δημήτριος Μηλόπουλος, «για πράξη κοινωνικής αρετής και ανθρωπισμού», το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης και η Ευαγγελία Ξενοπούλου «για την προσφορά της στη διατήρηση της μουσικής και χορευτικής παράδοσης του Καστελλορίζου».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=375165&dt=28/12/2010#ixzz19Qx3Otu6

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top