Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Νέα χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

10:54 π.μ.

=

Παραστάσεις όπερας και χορού, εκθέσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά αλλά και διαλέξεις και συζητήσεις επάνω σε θέματα που απασχολούν την επιστήμη και την κοινωνία είναι μερικά μόνο απ΄όσα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011. Το «παζλ» των εκδηλώσεων συμπληρώνουν οι παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την «Τόσκα» του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου (16-25 Ιανουαρίου), οι συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών καθώς και οι παραστάσεις άλλων φορέων.


Σε ό,τι αφορά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα του Μεγάρου, αξίζει να αναφερθούν οι παραστάσεις της όπερας του Ντονιτσέτι «Μαρία Στουάρντα» (10-18 Μαρτίου) με τις διάσημες υψιφώνους Πατρίτσια Τσιόφι, Ιρίνα Λούνγκου και Μαριέλα Ντεβία να εναλλάσσονται στον ρόλο του τίτλου. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με το θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. Παράλληλα με την εν λόγω παραγωγή, στο φουαγιέ του ισογείου οργανώνεται μεγάλη έκθεση για την Μαρία Κάλλας με τίτλο «Η Μαρία Κάλλας και η Σκάλα του Μιλάνου» η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σπάνια κοστούμια τα οποία φόρεσε η αείμνηστη ντίβα σε παραστάσεις της , φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα, βίντεο κ.λ.π (Μάρτιος- Απρίλιος 2011).

Η δημοφιλής σειρά «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι» συνεχίζεται με τις συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου υπό τον Ντάνιελ Χάρντινγκ (12,13/2) και με σολίστ τη διάσημη πιανίστρια Ελέν Γκριμό (12/2) και την επίσης διάσημη βιολονίστρια Γιανίν Γιάνσεν (13/2). Εξάλλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 20ετία του Μεγάρου ξεχωρίζουν οι συναυλίες της Ορχήστρας της Εθνικής Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης υπό τον Αντόνιο Παπάνο (21,22/3) αλλά και η συναυλία μουσικής δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο (27/3). Στον ίδιο κύκλο εκδηλώσεων εντάσσεται η συναυλία με τίτλο «Ο Γιάννης Βακαρέλης συναντά νέους σολίστ» (19/3) αλλά και το ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Σγούρου (30/3).

Το μπαλέτο Eifman της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση «Αννα Καρένινα» (14-20 Φεβρουαρίου) σε χορογραφία Μπόρις Αϊφμαν, ενός δημιουργού ο οποίος συνδυάζει με σπουδαίο τρόπο την έντονη εκφραστικότητα του σύγχρονου χορού με την φόρμα του κλασικού μπαλέτου. Ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης είναι ο πρώτος καλεσμένος της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στον νέο κύκλο με τίτλο «Εν λευκώ»: στο πλαίσιό του, σημαντικοί δημιουργοί παρουσιάζουν έργα τους ενώ παράλληλα ερμηνεύουν και σχολιάζουν μουσικές τις οποίες επιλέγουν οι ίδιοι (10/2).

«Με την Ελλάδα καραβοκύρη» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον Νίκο Γκάτσο με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου. Από τις 9 ως τις 12 Ιανουαρίου ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεχίζει με τις παραστάσεις υπό τον τίτλο «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τα δημοφιλή κυριακάτικα πρωινά, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της σειράς «Rising stars», συναυλίες της Καμεράτα κ.α.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πολυποίκιλο πρόγραμμα Megaron Plus ξεχωρίζει η διάλεξη του διάσημου τούρκου λογοτέχνη Ορχάν Παμούκ με τίτλο «Τί γίνεται στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε ένα μυθιστόρημα;» (11/1) αλλά και η εκδήλωση με τίτλο «Λόγος-Αντίλογος-Διάλογος» με τον Δημήτρη Μαρωνίτη (25/1).


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=375164&dt=28/12/2010#ixzz19Qybskb0

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top