Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε o Captain Beefheart

6:04 π.μ.


Στα 69 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο Αμερικανός μουσικός.O Ντόν Φαν Βλιτ ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυνο Captain Beefheart έπασχε απο σκλήρυνση κατα πλάκας και εξέπνευσε μετά απο επιπλοκές.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέχρι το 1980, υπήρξε ο ηγέτης του μουσικού συγκροτήματος Magic Band, με επιρροές κυρίως από τα μπλουζ και τη ροκ μουσική. Σταδιακά διαμόρφωσε ενα προσωπικό και περισσότερο πειραματικό ύφος. Tο 1982 εγκατέλειψε τη μουσική και ασχολείτο αποκλειστικά με τη ζωγραφική.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η Γκαλερί Μάικλ Γουόρνερ, στην οποία εκτίθενται τα έργα του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ντον Φαν Βλιτ “υπήρξε ένας από τους πιο αυθεντικούς καλλιτέχνες αυτής της εποχής".
Από τη μουσική του έχουν επηρεαστεί καλλιτέχνες όπως ο Τομ Γουέιτς, ο Νικ Κέιβ και τα συγκροτήματα Franz Ferdinand, Oasis, Red Hot Chilli Peppers και White Stripes.

http://www.youtube.com/watch?v=hCSPf5Viwd0

http://www.youtube.com/watch?v=iqRHr5pEIFU
http://www.youtube.com/watch?v=JTo7OgXkbe8&feature=list_related&playnext=1&list=MLGxdCwVVULXeZHHahAZLnEKaOTGst0Yht

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top