Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

NANOΝΕWS

12:56 μ.μ.

Γιορτές Χριστουγέννων

~200μ.Χ. Είναι η περίοδος που άρχισαν να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα,αν και χρειάστηκαν άλλοι δύο αιώνες για να καταστούν σημαντική εορτή

1643μ.Χ. Ετος κατά το οποίο ο Ολιβερ Κρόμγουελ απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Αγγλία

17 χρόνια διήρκεσε η απαγόρευση

Οχι πια στο «γόνατο»
Μια έρευνα που είχε αρχίσει το 2004 έφθασε ύστερα από έξι χρόνια στο οριστικό συμπέρασμα ότι εάν επιθυμείς απογόνους καλύτερα να πάρεις ένα iΡad για να τακτοποιείς τις ιντερνετικές δουλειές σου ή να ξαναγυρίσεις στας παλιά,με το πληκτρολόγιο στο τραπέζι.Διότι ο ουρολόγος σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης δρ Yefim Sheynkin ξαναχτύπησε, όπως το είχε κάνει και το 2004, με νέα εργασία στο περιοδικό «Fertility and Sterility», η οποία επιβεβαιώνει ότι η υψηλή θερμοκρασία κάποιων φορητών (δηλαδή laptop) υπολογιστών ακουμπισμένων στα γόνατα επηρεάζει και τη θερμοκρασία του ανδρικού σπέρματος εκεί που βρίσκεται... παρκαρισμένο σε ώρες σχόλης. Μιλάμε για 2,5 βαθμούς Κελσίου παραπάνω ύστερα από ένα τέταρτο χρήσης και όμως ακόμη και αυτοί οι λίγοι βαθμοί μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στειρότητας. Αν δεν γίνεται πάντως αλλιώς, συνιστά τη στάση σταυροπόδι, με τον υπολογιστή σε γωνία 70 μοιρών και για όσο λιγότερη ώρα γίνεται. Προσέχουμε για να έχουμε (παιδιά).

Αστερίας-φαρμακείο!
Ενα είδος αστερία των βόρειων θαλασσών (Μarthasterias glacialis) έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι οποίοι αναζητούν νέα φάρμακα. Ο λόγος; Η βλέννη με την οποία καλύπτεται το ζώο και η οποία αποτρέπει την προσκόλληση πάνω στην επιφάνειά του βακτηρίων, ιών αλλά και μικροσκοπικών οργανισμών όπως οι λάβρες ή το πλαγκτόν. Σύμφωνα με τη συλλογιστική των σκωτσέζων επιστημόνων που αναλύουν τις ιδιότητες της βλέννης, με δεδομένο ότι αυτή κρατά καθαρή την επιφάνεια του αστερία, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μοντέλο για τη διατήρηση της εσωτερικής επιφάνειας των αρτηριών μας ελεύθερης από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού που ευθύνονται για τη δημιουργία των αθηρωματικών πλακών. Περιττό να πούμε ότι οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αργήσουν, αλλά η εξερεύνηση των θαλασσών για πιθανά φάρμακα εντείνεται και κανένας δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να προκύψει.

ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Υπάρχει αποτύπωμα ποδιών;

Δεν είναι χαζή σκέψη να αναρωτηθείς αν και τα δάχτυλα των ποδιών δίνουν εξίσου μοναδικά για κάθε άτομο αποτυπώματα αντίστοιχα με των δαχτύλων των χεριών. Και η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι θετική. Οντως, με το αποτύπωμα των δαχτύλων και του πέλματος μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιον, μόνο που, όπως καταλαβαίνουν όλοι, αυτά τα αποτυπώματα είναι λιγότερο χρήσιμα στην αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=374651&dt=24/12/2010#ixzz194651NUY

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top