Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 5 αστέρια του Οκτωβρίου: ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς!

2:45 π.μ.

Αφήνοντας πίσω το Σεπτέμβρη, που είναι για όλους μήνας προσαρμογής, μετά τον ελληνικό Αύγουστο της μεγάλης ραστώνης, μπαίνουμε στον Οκτώβριο, που, κινηματογραφικά τουλάχιστον, υπόσχεται πολλά! Ενδιαφέρουσες πρεμιέρες, ελληνικές και ξένες, διαμαντάκια ήπιων τόνων, blockbusters και «βαρύ» ρεπερτοριακά πυροβολικό που περιμέναμε όλο το καλοκαίρι, τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα και σε ελληνικό έδαφος, εγκαινιάζοντας έτσι επί της ουσίας τη φθινοπωρινή περίοδο.

Τι περιμένουμε με ενδιαφέρον μέσα στον Οκτώβρη λοιπόν:
Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ στις 2/10
Βαθμολογία imdb 8,7/10
Γιατί;
Γιατί βασίζεται στο βιβλίο-εκδοτικό φαινόμενο της Τζίλιαν Φλιν – θεωρείται η διάδοχος της Πατρίσια Χάισμιθ – το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στα best seller της εφημερίδας New York Times κι έχει πουλήσει πάνω από 6 εκ. αντίτυπα στην Αμερική, ενώ αυτή τη στιγμή πωλείται σε 41 χώρες!

Γιατί σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Φίντσερ: ο σκηνοθέτης των επιτυχιών «Seven», «Fight Club», «The Social Network», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ», «Δωμάτιο Πανικού, «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» κ.ά.

Γιατί πρωταγωνιστούν οι Μπεν Άφλεκ, πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ για το Argo, και η Ρόζαμουντ Πάικ –προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη της ταινίας, αφού κονταροχτυπήθηκε με τις Σαρλίζ Θέρον, Νάταλι Πόρτμαν και Έμιλι Μπλαντ για τον ρόλο- η οποία θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι θα διεκδικήσει επίσης ένα Όσκαρ…
Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση...




Περιμένουμε

Το «Xenia» σε σκηνοθεσία Πάνου Κούτρα στις 2/10
Βαθμολογία imdb 7,1/10
Γιατί;
Γιατί μας ενδιαφέρει να δούμε τι έχει να μας πει και πώς -κυρίως- ο σκηνοθέτης της "Επίθεσης του Γιγαντιαίου Μουσακά" , της "Αληθινής Ζωής" και της "Στρέλλα"...

Γιατί είναι αλλιώς να βλέπεις την παρακμή μιας χώρας, μιας πόλης (της Αθήνας), μιας κοινωνίας, στη μεγάλη οθόνη, παρόλο που την αισθάνεσαι στην καθημερινότητά σου.

Γιατί ο Κούτρας, είτε το σινεμά του αρέσει, είτε όχι, χτίζει ενδιαφέροντες, σχεδόν αλμοδοβαρικούς χαρακτήρες και αντιμετωπίζει σοβαρότατα θέματα με εντυπωσιακά αποδομητική ματιά...

Γιατί, σε τελική ανάλυση, την είδε τόσος κόσμος στις Κάννες, εμείς δεν θα τη δούμε;
Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση...



Περιμένουμε

Το «'71» σε σκηνοθεσία Γιαν Ντεμάνζ στις 16/10
Βαθμολογία imdb 7,8/10
Γιατί;
Γιατί έχει καταφέρει ως τώρα να θεωρείται μία από τις must see ταινίες του 2014, ως εκρηκτικό ντεμπούτο του γαλλικής καταγωγής Γιαν Ντεμάνζ, ο οποίος έχει ήδη σκηνοθετήσει πολλές τηλεοπτικές σειρές.

Γιατί είναι μια ιστορική ταινία με πολιτικο-ιστορικό ενδιαφέρον αφού αφορά στον εμφύλιο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών, το '71, στη Βόρειο Ιρλανδία.

Γιατί μιλάμε για καλό βρετανικό σινεμά που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές του Κεν Λόουτς και που μοιάζει χολιγουντιανών προδιαγραφών, χωρίς να διαθέτει το αντίστοιχο budget.

Γιατί πρακολουθούμε μια προσωπική ιστορία, βυθισμένη σε ένα ιστορικό γεγονός και παράλληλα ένα αντιπολεμικό έπος, με αναλογίες σε κάθε πόλεμο, οπουδήποτε στον πλανήτη.
Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση εδώ...



Περιμένουμε
Το The Judge σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν στις 23/10
Βαθμολογία imdb 7,8/10
Γιατί;
Γιατί θελουμε επιτέλους να δούμε τον Ρόμπερτ Ντάουνινγκ Τζούνιορ σε ρόλο διαφορετικό από αυτόν του Iron Man και του Σέρλοκ Χολμς και μάλιστα σε παραγωγή που υπογράφει η σύζυγός του...

Γιατί δίπλα του, πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμίγκα, Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

Γιατί, κατά δήλωση του πρωταγωνιστή, πρόκειται να τον δούμε στον καλύτερο ρόλο της καριέρας του...




Περιμένουμε
Το Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, στις 16/10
Βαθμολογία imdb 7,5/10
Γιατί;
Γιατί αγαπάμε Έλεν Μίρεν, πολύ περισσότερο όταν παίζει σε κωμωδίες και μάλιστα με γαλλική προφορά.

Γιατί σκηνοθετεί ο αγαπημένος Λάσε Χάλστρομ του Chocolat, και γιατί στο team της παραγωγής συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Όπρα Γουίνφρεϊ.

Γιατί η ιστορία έχει να κάνει με "κουζίνες" που αντιμάχονται η μια την άλλη με άνισους όρους: από τη μια ένα εστιατόριο με γαλλική κουζίνα και αστέρι Μισελέν, το οποίο διατηρεί η -μη-μου-άπτου γαλλίδα μαντάμ Μαλορί (Έλεν Μίρεν) και ακριβώς απέναντι, ένα νέο ινδικό εστιατόριο μιας οικογένειας ινδών που πρόσφατα μετακόμισαν στη Γαλλία...
Τζένη Παπαγεωργίου www.in.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top