Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τι θα δούμε τη νέα περίοδο στο Μέγαρο Μουσικής

8:46 π.μ.

Bαλέρι Γκέργκιεφ, Λεωνίδας Καβάκος, Ντανιέλε Γκάτι, Ζούμπιν Μέτα, Σβετλάνα Ζαχάροβα. Τα παραπάνω είναι μερικά, μόνο, από τα λαμπερά ονόματα που θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015. Εν αναμονή της επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων του, το πρόγραμμα της σεζόν παρουσιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουρουπό με πυρήνα το θεμελιώδες στοιχείο της ύπαρξής του: την κλασική μουσική.
  
Πέρα από τις δημοφιλείς σειρές («Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι», «Μεγάλοι Ερμηνευτές», «Γέφυρες» κ.α) οι οποίες συνεχίζονται,  ο προγραμματισμός του Μεγάρου κινείται σε μια σειρά άξονες: στήριξη ελληνικής δημιουργίας, συνεργασίες με άλλους φορείς (KOA, EΛΣ κ.α)  χορός και θέατρο, εκπαιδευτικές δράσεις κ.α
 
Το Megaron Plus ενισχύεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ανάμεσά τους η συνεργασία με το London School of Economics την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος και αφορά σ' έναν κύκλο διαλέξεων-μαθημάτων από καθηγητές του LSE.
  
«Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2014-2015 όχι μόνο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ΜΜΑ στα χρόνια της κρίσης, αλλά διευρύνει αυτή την επιτυχημένη απάντηση στην πρόκληση των καιρών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.
   
Ο Υπουργός συνεχίζει επισημαίνοντας πως μιλάμε ουσιαστικά για Νέο Μέγαρο, η δημιουργία του οποίου «συμπληρώνεται από το επικείμενο νέο καθεστώς λειτουργίας του, που αποσαφηνίζει τις σχέσεις Πολιτείας-ΟΜΜΑ, διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και, τονίζω, προασπίζει την πολιτιστική του αποστολή και όλα τα κεκτημένα επιτυχούς λειτουργίας και απόδοσης που χτίστηκα σιγά σιγά».

 Το πρόγραμμα αναλυτικά

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top