Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του Τύμβου της Αμφίπολης

9:00 π.μ.

Mε την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων οριζόντια, και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό με τις προσφάτως ανευρεθείσες Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Βάσει της νέας ενημέρωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και σύμφωνα με τις αποφάσεις της διεπιστημονικής ομάδας, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου.

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στο δε δεύτερο οι Καρυάτιδες ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και στερέωσής τους. Οπως έγινε γνωστό, εξίσου συνεχίζονται τόσο με ψηφιακά όσο και με συμβατικά μέσα οι εργασίες  τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών.
TO BHMA

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top