Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αντζέντα

7:11 π.μ.

συναυλία

Πασχαλίδης στον Κήπο
Ο Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου, σε μια συναυλία που φέρει τη δική της συγκινητική ιστορία και επιφυλάσσει σε όλους μας απρόσμενες συναντήσεις. Μια βραδιά αφιερωμένη σε αυτούς που λείπουν πιο πολύ...

Μπλέκει τα τραγούδια του με τα δικά τους και στήνει ένα γλέντι σαν να είναι όλοι τους παρόντες. «Οχι νοσταλγίες και μνημόσυνα. Μόνο γλέντι».

Τον συνοδεύουν η Μιρέλα Πάχου στο πιάνο, το ακορντεόν και το τραγούδι, ο Δημήτρης Σινογιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο, ο Ηλίας Δουμάνης στα τύμπανα και ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και την ενορχήστρωση. Ο τραγουδοποιός επιφυλάσσει εκπλήξεις στο κοινό με τη συμμετοχή φίλων του τραγουδοποιών και τραγουδιστών. Το Σάββατο, στις 21.00.

θέατρο

«Πάπισσα Ιωάννα»

«Αναζητώντας την ηρωίδα του Ροΐδη» βάφτισε ο Δημήτρης Μαυρίκιος την παράστασή του που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Εμμανουήλ Ροΐδη «Πάπισσα Ιωάννα» σε δικά του κείμενα και σκηνοθεσία. Σκηνικά Δημήτρης Πολυχρονιάδης και κοστούμια Εύα Νάθενα, φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος. Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αλέξανδρος Βάρθης, Μανώλης Δούνιας, Δημήτρης Ντάσκας κ.ά. Η «Πάπισσα» επανέρχεται στη σκηνή Η της Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του φθινοπωρινού φεστιβάλ Αθηνών. Απόψε, τη Δευτέρα και την Τρίτη, στις 21.00 (την Τρίτη και δεύτερη παράσταση 23.55).
      
θέατρο

«Η κοιμωμένη ξύπνησε»
Με τρεις τελευταίες παραστάσεις στη σκηνή του Ακροπόλ θα κλείσει ο κύκλος για το έργο «Η κοιμωμένη ξύπνησε». Πρόκειται για την παραγωγή  που ανέβασε το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε περιοδεία όλο το καλοκαίρι, με τη συγγραφική υπογραφή της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου και τη σκηνοθετική του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Απόψε (21/9, στις 18.00), την Παρασκευή (26/9 στις 20.00) και την Κυριακή (28/9 στις 18.00). Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Φωτεινή Τιμοθέου, Σόλων Τσούνης, Βάσια Χρήστου.

«Οταν έχω εσένα»
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα-Σπείρα καλεσμένοι του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη την παράσταση «Οταν έχω εσένα» από τις 24 ως τις 28/9. Την Τετάρτη και την Κυριακή στις 20.00, Πέμπτη - Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00.  

H «Δυτική αποβάθρα»
Το έργο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές «Δυτική αποβάθρα» επανέρχεται από τις 24 Σεπτεμβρίου στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου. Η σκηνοθεσία είναι του Λουντοβίκ Λαγκάρντ, καλλιτεχνικού διευθυντή της Comedie de Reims. Παίζουν: Δημήτρης Λάλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Κοτανίδης, Σαμουήλ Ακιμόλα, Αναστασία-Ραφαέλλα Κονίδη. Πρόκειται για  μια συμπαραγωγή του ελληνικού και του γαλλικού θεάτρου, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Eλλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάς Γαλλία-Συμμαχία 2014».

Μονόλογος, «Ο Βυθός»
Γραμμένος από τον ισλανδό συγγραφέα Γιον Ατλι Γιόνασον είναι ο μονόλογος που βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Μετάφραση: Κωστής Καλλιβρετάκης. Παίζει ο Θανάσης Δόβρης. Στη σκηνή του Θεάτρου 104 της οδού Ευμολπιδών στο Γκάζι από αύριο Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου ως και τις 21 Οκτωβρίου. Στις 21.00.

«Ο Μέγας Ανατολικός»
Θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου «Ο Μέγας Ανατολικός» σαν μια ερωτογραφία εν πλω θα παρουσιάσουν ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και η Κατερίνα Μαούτσου. Από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 26 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30, στον Πολυχώρο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το «Θέατρο του Ηλιου»
Το Cirque du Soleil παρουσιάζει στην Αθήνα τη νέα του παραγωγή «Quidam». Παραστάσεις στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ (ΟΑΚΑ) ως τις 21.00. Θα ακολουθήσει κύκλος παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη (30/9-5/10).

Aυλαία για το «Fantastico»
Tελευταία παράσταση απόψε Κυριακή για το έργο «Fantastico - τα δημιουργημένα συμφέροντα» σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, που ολοκληρώνει τον κύκλο του με εντελώς δωρεάν είσοδο για τους ανέργους, με την επίδειξη στο ταμείο της κάρτας ανεργίας. Στις 21.00.
      
μουσική

Active Member στο Μοναστηράκι
Οι Active Member το καλοκαίρι κυκλοφόρησαν το 18ο άλμπουμ τους - αποκλειστικά διπλό βινύλιο συλλεκτικό - τυπωμένο σε συγκεκριμένα αντίτυπα, που ήδη εξαντλήθηκαν. Τίτλος του: «Cosmos Alivas». Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στο Stage Volume 1. Ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia θα ανέβουν στη σκηνή από νωρίς και θα παρουσιάσουν τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους (είναι ένα στοίχημα κάθε φορά το πώς θα καταφέρουν να χωρέσουν απ' όλα κάτι...). Η έκπληξη της βραδιάς θα είναι το νέο CD που θα δωρίσουν σε όποιον έρθει στη συναυλία αυτή. Με κάθε εισιτήριο προπώλησης των 10 ευρώ για τις 27/9 θα παίρνετε στην είσοδο δωρεάν το άλμπουμ «Cosmos Alivas» σε CD (simple version).
      
χορός

«Ave Maya» στο Ηρώδειο
Χορευτές από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα του κόσμου (Μαριίνσκι, Βασιλικό Μπαλέτο - Covent Garden, Μπαλσόι κ.ά.) συμμετέχουν στο γκαλά μπαλέτου με τίτλο «Ave Maya» που θα λάβει χώρα στις 23/9 στο Ηρώδειο. Το γκαλά είναι αφιερωμένο στη θρυλική χορεύτρια Μάγια Πλισέτσκαγια με την ευκαιρία του εορτασμού των 90 της χρόνων. Στις 21.00.

βιβλίο

Μια «Μπούκερ» στην Αθήνα
Η βραβευμένη με Μπούκερ καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ θα βρεθεί στην Αθήνα με αφορμή την αγόρευσή της σε επίτιμη διδάκτορα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 19.00, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα για τις «Δυστοπίες και την ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές», στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη). Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, θα υπογράψει βιβλία της στο βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα και την ίδια ημέρα, στις 19.00, θα δώσει ομιλία με τίτλο «The Sybil in the Bottle: Greek Mythology in my Work» στη Μεγάλη Αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
      
έκθεση

Μακεδονικοί Θησαυροί στην Πέλλα
Περισσότεροι από 500 θησαυροί της μακεδονικής γης, ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας των τελευταίων 25 χρόνων, ανάμεσά τους χρυσά στεφάνια, χρυσές μάσκες, κοσμήματα, χρυσοποίκιλτα όπλα κ.ά., παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό σε μεγάλη περιοδική έκθεση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. Ως τις 30/9.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top