Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Κρητικό «Φεστιβαλάκι» στην καρδιά της Αθήνας

7:10 π.μ.

Tο καθιερωμένο πια σύγχρονο κρητικό φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού, «Φεστιβαλάκι», μετά τα Χανιά, έρχεται στην Αθήνα, με «οικοδεσπότες» τον Βασίλη Σταυρακάκη, τον Αντώνη Μαρτσάκη, τον Γιώργο Μανωλάκη, τον Ζαχαρία Σπυριδάκη και το μουσικό τρίο των «Γιάλα», στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.

Αυθεντικό και πολυθεματικό

Από τις 4 το απόγευμα έως τις 12.30 τη νύχτα, το «Φεστιβαλάκι» θα προσφέρει ένα ταξίδι στην αυθεντική Κρήτη, μέσα από μουσικοχορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών, προβολές ταινιών, επιδείξεις, διαλέξεις, εργαστήρια και ειδικά αφιερώματα σε μεγάλες μορφές του κρητικού πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, η φετινή διοργάνωση, μέσα από τις δράσεις της, θα ταξιδέψει το κοινό στην Κρήτη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Νίκου Καζαντζάκη, του Ερωτόκριτου και του Νίκου Ξυλούρη, με δεκάδες παράλληλες δράσεις για τους κρητικούς χορούς, τις παραδοσιακές λαϊκές τέχνες, την κρητική κουζίνα, τη μαντινάδα, το κρητικό βιβλίο και άλλα.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top