Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκός λογοτεχνικός περίπατος στη Στοά του Βιβλίου

8:00 π.μ.

Το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης), στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των πολιτιστικών και γλωσσικών συνεργασιών μεταξύ των μελών του, προσκαλεί το αθηναϊκό κοινό σε ένα λογοτεχνικό περίπατο παρέα με έξι ευρωπαίους συγγραφείς στη Στοά του Βιβλίου, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 12.00-16.00.

Λογοτεχνικά έργα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς και τους ποιητές, αλλά και ηθοποιούς και δημοσιογράφους σε διάφορα σημεία της Στοάς του βιβλίου.

Κάθε ανάγνωση θα επαναλαμβάνεται παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθεί συνάντηση με το κοινό. Έτσι, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν:

* Pierre Assouline (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)
Ο Pierre Assouline γεννήθηκε το 1953 στην Καζαμπλάνκα. Είναι από τους κορυφαίους κριτικούς λογοτεχνίας στη Γαλλία. Διετέλεσε επί χρόνια διευθυντής σύνταξης του περιοδικού για τα βιβλία "Lire". Σήμερα εργάζεται ως κριτικός λογοτεχνίας στο περιοδικό "Le Nouvel Observateur" και ως χρονογράφος στην εφημερίδα "Le Monde".

* Xaver Bayer (Πρεσβεία της Αυστρίας)
Ο Xaver Bayer γεννήθηκε το 1977 στη Βιέννη, όπου και διαμένει. Σπούδασε φιλοσοφία και γερμανική φιλολογία. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία για τα έργα του. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά.

* David Harsent (Βρετανικό Συμβούλιο)
Ο David Harsent έχει εκδώσει δέκα ποιητικές συλλογές. Η πιο πρόσφατη Fire Songs κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2014 από τον εκδοτικό οίκο Faber and Faber. Έχει μεταφράσει ανθολογία του Γιάννη Ρίτσου, που δημοσιεύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2012 και το 2013 αντίστοιχα.

* Monica Savulescu Voudouri (Πρεσβεία της Ρουμανίας)
Η Monica Savulescu Voudouri από το 1989 και μετά εκδίδει σε διάφορες γλώσσες και σε διάφορες χώρες πεζογραφία, ποίηση και μελέτες πάνω στη κοινωνιολογία της μετανάστευσης.
Από το 1990 και μετά, έχει εκδώσει σε δεκατέσσερις συλλογικούς τόμους, πεζογραφία, ποίηση και κοινωνιολογικές μελέτες στα ελληνικά, γαλλικά, ρουμάνικα, ολλανδικά και αγγλικά.

* David Torres (Instituto Cervantes)
Ο David Torres, συγγραφέας και αρθρογράφος, αποτελεί σημείο αναφοράς στο είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος και θεωρείται από τους καλύτερους σύγχρονους ισπανούς λογοτέχνες. Με το βιβλίο του Niños de tiza [Παιδιά από κιμωλία] (2008) κέρδισε το Βραβείο Dashiell Hammett της Εβδομάδας Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χιχόν και το Βραβείο Tigre Juan. Με το βιβλίο El gran silencio [Η μεγάλη σιωπή] (2003)ήταν ένας από τους φιναλίστ για το Βραβείο Ναδάλ. Με το Punto de fisión [Σημείο σχάσης] (2011), κέρδισε το Βραβείο Μυθιστορήματος Λογρόνιο, ενώ με το El mar en ruinas [Ερειπωμένη θάλασσα](2005), μια φιλόδοξη συνέχεια της Οδύσσειας, κέρδισε τον ομόφωνο διθύραμβο των κριτικών.

* Τεύκρος Μιχαηλίδης (Σπίτι της Κύπρου)
Ο Τεύκρος Μιχαηλίδης κατάγεται από την Κύπρο. Είναι διδάκτωρ των Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie. Έχει γράψει σχολικά εγχειρίδια για τη διδασκαλία των Μαθηματικών και της Πληροφορικής στη Μέση εκπαίδευση και έχει δημοσιεύσει μελέτες για τη διδακτική των Μαθηματικών, την Πληροφορική στην εκπαίδευση και τη χρήση της αφήγησης και της ιστορίας στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Έχει μεταφράσει 28 βιβλία από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Το 2006 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’ Ordre des Palmes Académiques.

Στοά του Βιβλίου
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top