Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

«Μεγαλώνοντας»: Η κινηματογραφική ιστορία ενηλικίωσης του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

2:22 π.μ.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από το καλοκαιρινό και ρομαντικό «Πριν τα Μεσάνυχτα» (Before Midnight - 2013), ο αγαπητός και ιδιαίτερα αξιόλογος δημιουργός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία «Μεγαλώνοντας» (Boyhood). Ένα ιδιαίτερο φιλμ, που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί στην μεγάλη οθόνη, καθώς ο Αμερικανός σκηνοθέτης γύρισε την ταινία του, μέσα σε διάστημα... δώδεκα χρόνων - από το 2002 μέχρι και το 2013 - συγκεντρώνοντας τους ίδιους κάθε φορά ανθρώπους, μπροστά από την κάμερα. Εκτός από τον νεαρό πρωταγωνιστή Έλαρ Κολτρέιν (Ellar Coltrane) και την μικρή αδερφή του Λόρελεϊ Λινκλέιτερ (Lorelei Linklater - κόρη του σκηνοθέτη), το καστ συμπληρώνουν ιδανικά οι ηθοποιοί Πατρίτσια Αρκέτ και Ίθαν Χοκ.
Με μια διάχυτη αισιοδοξία παρακολουθούμε τον μικρό Μέισον (Έλαρ Κολτρέιν / Ellar Coltrane) και την οικογένειά του να ζουν τη ζωή τους, να μεγαλώνουν, να εξελίσσονται ως άνθρωποι και χαρακτήρες κι όλα αυτά με φόντο τη νεότερη ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών την τελευταία δωδεκαετία.

Το φιλμ «Μεγαλώνοντας» (Boyhood - 2014) πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μέσα από μία όμορφα ειπωμένη ιστορία ενηλικίωσης, που καταφέρνει να φέρει εις πέρας έναν κινηματογραφικό άθλο.

Παρακολουθώντας σταδιακά τον ήρωα να μεγαλώνει, η ταινία παρασέρνει τον θεατή ενδόμυχα να αναπολήσει τη δική του παιδική ηλικία, αλλά και να προβληματιστεί για την απλότητα, το χιούμορ, την ευαισθησία κι εν τέλει για το πραγματικό νόημα της ζωής, την συντροφικότητα...

Πηγή TVXS

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top